AFLĂ: MAREA greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când folosesc aerul condiționat în casă

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 iul 2022, 22:50
Greșelile pe care le fac românii când folosesc aerul condiționat în casă
Sursa: pexels

Care este marea greșeală pe care o fac românii când folosesc aerul condiționat în casă? Motivul pentru care nu obțin cele mai bune rezultate.

Multe persoane se plâng că aerul condiționat nu face față în zilele caniculare, dar asta se întâmplă pentru că majoritatea persoanelor fac o mare greșeală atunci când îl utilizează în locuință. Ce nu ar trebui să faci dacă ai un aparat de aer condiționat în casă?

MAREA greșeală pe care o fac românii când folosesc aerul condiționat în casă. Reguli pentru montarea aerului condiționat

Marea greșeală pe care românii o fac atunci când vine vorba despre folosirea aerului condiționat în casă este că își achiziționează un aparat complet nepotrivit pentru spațiul în care

îl folosesc. Mai exact, majoritatea românilor fie își cumpără un aparat de aer condiționat prea mare pentru locuința lor, fie optează pentru unul mult prea mic. Chiar dacă un aparat de aer condiționat mare pare o alegere inspirată, specialiștii spun că, în realitate, acestea poate fi ineficient. Un aparat de aer condiționat prea mare va porni de mai multe ori, va consuma mult mai multă energie și vor apărea modificări de temperatură.
Din acest motiv, experții recomandă ca în momentul în care oamenii își achiziționează un aparat de aer condiționat să țină cont de suprafața locuinței, dar și de compartimentarea acesteia.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, unitatea aparatului de aer condiționat trebuie montantă într-o zonă ferită de razele soarelui. 

Citeste si: Marile greșeli pe care le fac șoferii atunci când folosesc aerul condiționat în mașină

FOLOSIRE aer condiționat. Greșeli în momentul folosirii aerului condiționat în locuință

Pe lângă marea greșeală făcută de români și anume achiziționarea unui aparat mult prea mare sau prea mic, mai există și alte greșeli care pot face ca aparatul de aer condiționat să nu funcționeze la capacitate maximă. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În momentul în care este setat aparatul de aer condiționat, specialiștii recomandă ca schimbările de temperatură să se facă treptat. Astfel, răcirea ar trebui să se facă într-un interval mai mare de timp și nu brusc pentru a nu consuma foarte multă energie, dar și pentru ca organismul să nu aibă parte de un șoc din punct de vedere termic.

Chiar dacă temperaturile din timpul verii sunt foarte ridicate, specialiștii nu recomandă folosirea aerului condiționat pe tot parcursul zilei, iar în timpul nopții aparatul ar trebui oprit sau lăsat să funcționeze doar

un anumit interval de timp.

Pe lista greșelilor pe care românii le fac atunci când folosesc aparatul de aer condiționat se numără și cea în care aleg să lase ușile sau geamurile locuinței deschise după ce pornesc aerul condiționat. Făcând acest lucru, eficiența aparatului scade simțitor, iar acesta va consuma mult mai multă energie pentru a răci întreaga casă.

Pentru ca aparatul de aer condiționat să funcționeze la capacitate maximă, specialiștii recomandă ca acesta să fie întreținut cât mai bine. Acest lucru implică curățarea filtrelor de aer care se pot umple de praf. În plus, în fiecare an, aparatul de aer condiționat ar trebui verificat de un specialist care să se asigure că nu există probleme în funcționarea acestuia. Verificat periodic, aparatul de aer condiționat va avea o durată de viață mai lungă, va consuma mai puțină energie și va funcționa perfect. 

Citeste si: Beneficiile utilizării aparatului de aer condiționat acasă și la birou