Află toate informațiile necesare despre hrana umedă pentru pisici

Author: Oana Iosif

Tocmai ai adoptat sau ți-ai cumpărat o pisică și deja o îndrăgești? Cu siguranță îți dorești să o îngrijești în funcție de nevoile sale și să îi oferi echilibrul nutrițional de care are nevoie, pentru ca aceasta să se poată bucura alături de tine de o viață lungă și fericită! Ia în calcul vâsta pisicii și starea de sănătate a acesteia pentru a alege produsele necesare dezvoltării și păstrării sănătații felinei tale!

Ține cont de faptul că poți cere indicații și medicului veterinar în cazul în care ești nedumerit și nu știi care este alegerea corectă! Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre hrana umeda pisici, când și în ce cantitate este bine să o oferi felinei tale!

Hrană umedă pisici – informații generale

Dacă încerci să determini dacă hrana umedă sau cea uscată este mai bună pentru pisica ta, trebuie să știi ca hrana umedă este modalitatea prin care pisica ta va primi cel mai bun suport nutrițional și în același timp va fi apetisantă pentru pisică, iar hrana uscată oferă alte avantaje. Cu ajutorul hranei umede, pisica ta va fi ajutată să crească cantitatea de apă ingerată, iar aroma acestui tip de aliment va fi foarte apetisantă chiar și pentru cea mai pretețioasă felină. Indicat este ca felina ta să primească ambele tipuri de alimente, dar este important ca acestea să nu fie amestecate în același bol, ci să fie primite separat.

Beneficiile pe care hrana umedă le oferă pisicii tale

Nenumărate pisici nu sunt suficient hidratate doar prin cantitatea de apă pe care o beau și au nevoie de un plus de hidratare. Cu ajutorul granei umede, pisica ta va primi o cantitate suplimentară de apă, aceasta fiind atât de necesară păstrării sănătații organismului felinei tale. Astfel, pisica ta va fi hidratată corespunzător și se va reduce posibilitatea apariției problemelor tractului urinar și chiar a rinichilor acesteia. În plus, hrana umedă este mult mai aromată decât cea uscată, fapt deosebit de important pentru feline, deoarece acestea se bazează mai mult pe simțul mirosului, acesta fiind mult mai puternic decat la om.

Hrană umedă pisici – când și cum trebuie oferită felinei tale?

Hrana umedă trebuie oferită pisicii întotdeauna la temperatura camerei. Așadar, scoate hrana umedă pe care dorești sa i-o oferi pisicii tale cu o oră înainte. Dacă pisica nu consumă toata hrana umedă pe care i-ai oferit-o, nu lăsa mâncarea in bol mai mult de o oră, deoarece după acest timp încep să apară bacteriile. O poți păstra la frigider până a doua zi, dar nu mai mult de 24 de ore după ce recipientul ce conținea hrana umedă a fost desfăcut.

Cât trebuie să mănâance o pisică?

Pentru a menține sănătatea felinei tale, trebuie să știi ca este important să controlezi cantitatea de hrană pe care aceasta o consumă. Nu îi lăsa niciodată acces pisicii tale la locul în care este depozitată hrana. Unei pisici adulte îi sunt suficiente două mese pe zi, în timp ce puii pot consuma până la 4-5 mese. Alimentația în exces poate conduce la obezitate. Ține cont, așadar, de vârsta și stilul de viață al pisicii, dar și de greutatea pe care aceasta o are, pentru a-i putea oferi exact cantitatea de nutrienți necesară!

Online, pe NovaFood.ro ai la dispoziție o gamă variată de produse de calitate pentru pisica ta. De la hrană umedă, hrană uscată, până la recompense și jucării, pe toate le găsești în magazin petshop și le poți comanda din confortul casei tale!

Date de contact:

Telefon: +40 724 239 215