Afla tot ce trebuie sa stii despre osteoporoza, o boala grava care iti distruge oasele

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:24

Osteoporoza este o boala care afecteaza atat femei, cat si barbati. Afectiunea se manifesta prin demineralizarea oaselor.

Studiile arata ca una din trei femei si unul din cinci barbati sufera de osteoporoza. Boala se instaleaza in special dupa varsta de 50 de ani. Oasele devin fragile din cauza ca isi pierd din aportul de calciu si minerale. Astfel, se rup mult mai usor, iar fracturile se vindeca foarte greu. Osteoporoza se depisteaza cu ajutorul unui aparat special. Medicii sustin ca scaderea masei osoase este un proces fiziologic, care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta.

Nimeni nu scapa de osteoporoza, insa putem preveni efectele sau intarzia instalarea acestei afectiuni. Miscarea si dieta, bogata in calciu, in special lactatele, pot incetitni ritmul de instalare al bolii.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/35039/16735971/1/media-138053581968865800.jpg
##VIDEO80841##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.