Agenția Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani! Cand va incepe vaccinarea copiilor in Romania? Ce anunt a facut Valeriu Gheorghita!

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 mai 2021, 19:58

Vaccinul Pfizer este primul ser anti-COVID-19 ce a fost autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului sa fie administrat si la copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani.

Vaccinul produs de compania Pfizer este primul care a obtinut autorizatie din partea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) pentru vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani si nu doar celor cu varsta de peste 16 ani asa cum era prevazut pana acum.

Vaccinul Pfizer a primit unda verde din partea EMA pentru a fi administrat si copiilor cu vrasta intre 12 si 15 ani!

Potrivit digi24.ro, reprezentantii companiei Pfizer se bazeaza pe studii clinice care au dovedit o eficienta de suta la suta pentru aceasta categorie de varsta. Chiar daca multi dintre copii manifesta forme usoara ale bolii dupa infectarea cu noul coronavirus, acestia pot insa sa transmita virusul, fiind vectori principali.

In tara noastra, autoritatile sanitare au declarat vor putea incepe vaccinarea copiilor din luna iunie, daca Agentia Europeana a Medicamentului va autoriza vaccinul Pfizer pentru aceasta grupa de varsta.

Iata ce anunt a transmis Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania:
"Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților",
a spus medicul militar, Valeriu Gheorghita, potrivit romaniatv.net

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului, anunț oficial despre vaccinurile Pfizer. Ce precizări au făcut specialiștii?

Citeste si: Agentia Europeana a Medicamentului, anunt important! Vaccinurile Pfizer si Moderna sunt eficiente impotriva tulpinii indiene a coronavirusului!