Agentia Europeana a Medicamentului, anunt important! Vaccinurile Pfizer si Moderna sunt eficiente impotriva tulpinii indiene a coronavirusului!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 13 mai 2021, 16:29
Serurile Pfizer și Moderna, eficiente împotriva variantei indiene.
Sursa: unsplash.com

Desi initial s-a vehiculat informatia ca tulpina indiana a noului coronavirus ar fi rezistenta la vaccinurile anti-COVID-19 dispinibile deja pe piata, recent Agentia Europeana a Medicamentului a anuntat contrariul!

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat recent faptul ca ambele vaccinuri anti-COVID-19, create cu tehnologia ARN mesager, precum Pfizer/BioNtech si Moderna, par sa fie de fapt eficiente si impotriva tulpinii indiene a virusului SARS-CoV-2, potrivit AFP, Reuters si EFE.

Vaccinurile Pfizer si Moderna sunt eficiente si impotriva tulpinii indiene a noului coronavirus!

Desi initial s-a vehiculat ca varianta indiana a coronavirusului ar fi rezistenta la serurile Pfizer si Moderna, recent, specialiştii din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului au lansat informatiile incurajatoare in privinta eficientei vaccinurile Pfizer si Moderna impotriva tulpinii

indiene, potrivit directorului EMA pentru riscuri vaccinale si amenintari biologice, Marco Cavaleri.

Totodata, acesta si-a aratat optimismul si in ceea ce priveste eficienta vaccinurilor AstraZeneca si Johnson & Johnson, realizate pe baza de adenovirus, de a lupta împotriva acestei variante indiene. Insa cu toate acestea, Agentia Europeana a Medicamentului asteapta informatii detaliate din India, unde se administreaza deja o versiune a serului AstraZeneca, potrivit romaniatv.net

Pe de alta parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) a anuntat faptul ca tulpina indiana B.1.6.17, care a aparut in India inca din octombrie 2020, a fost deja raspandita pana in prezent in 44 de state. Totodata, OMS si-a exprimat ingrijorarea fata de aceasta varianta a noului coronavirus care face ravagii in India, subliniind ca este mult mai contagioasa si au inclus-o pe lista tulpinilor care ingrijoratoare, alaturi de cele aparute in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Agentia Europeana a Medicamentul (EMA) a mai precizat si faptul ca este nevoie de mai multe informatii clinice despre cat de mult si pentru cat timp protejeaza actualele vaccinuri anti-COVID-19 înainte de a se lua o decizie privind administrarea unei a treia doze din vaccinurile, care

pana acum s-au administrat in doua doze.

"Trebuie să vedem evoluţiile din lumea reală pentru a obţine datele de care avem nevoie, astfel încât să ştim care ar fi momentul oportun pentru o a treia doză. Trebuie să avem date care arată concret, prin evidenţe din lumea reală sau teste clinice, care este nivelul de protecţie oferit de vaccinurile pe care le avem în prezent",

a precizat Marco Cavaleri, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Producatorul vaccinului Pfizer a declarat cand ar putea sa se incheie pandemia de COVID-19! "Nimeni nu va fi in siguranta"

Citeste si: Alimentatia este un factor important care influenteaza raspunsul la vaccinul anti-COVID-19! Ce sfaturi dau nutritionistii pentru pregatirea organismului inainte de vaccinare!