Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 13 nov 2017, 17:37

Corpul uman ne ofera sute de indicii despre sanatatea noastra. De la culoarea pielii sau numarul de fire de par care ne cad, pana la aparitia acneei sau forma petei albe de la baza unghiei, toate pot fi asociate cu o problema medicala.

Una dintre aceste zone ale corpului este si lunula, adica pata de forma unei semiluni ce apare la baza unghiei. Desi pare caface parte din unghie, lunula se afla intre unghie si pielea de dedesubt. Are un rol important in formarea unghiei si deteriorarea acesteia iti poate afecta permanent cresterea unghiei.

 

Iata ce indicii ne poate oferi aceasta despre sanatate:

 

Macrolunula

 

Aceast apare atunci cand lunula creste in dimensiuni. Pentru persoanele care au stramosi indieni, acesta e un lucru normal, insa pentru ceilalti indica un dezechilibru endocrin, cum ar fi hipertiroidismul.

 

Microlunula sau anolunula

 

Aceasta e obisnuita pentru persoanele de descendenta africana, dar poate indica:

 

- Arteroscleroza cardiovasculara

= boli cromosomiale

- boli endocrine

- lipsa de fier, anemie, malnutritie

- HIV

- insuficienta renala

- Artrita reumatodia

 

Citeste mai multe pe pagina urmatoare:

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.