Ai auzit de apa METEORICA? Putin stiu cu adevarat ce reprezinta aceasta licoare cereasca! Vezi aici unde o poti intalni

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 15 aug 2017, 11:35

E incredibil ce se ascunde sub aceasta denumire pompoasa, folosita mai ales de firmele de utilitati.

Apele meteorice sunt acele ape care provin din precipitatii atmosferice (zapada, ploaie, grindina, bruma), prin siroire.

 

in localitati, apele meteorice provin din ploi sau din topirea zapezii de pe acoperisuri, terase, platforme industriale sau/ si curti interioare. Sunt considerate ape meteorice si apele care provin din stropirea si spalarea drumurilor publice sau private, a gradinilor si curtilor imobilelor.

 

Reteaua de canalizare a apelor pluviale este separata de reteaua de canalizare a apelor uzate menajere. Aceasta separare este obligatorie deoarece in cazul unor ploi de scurta durata dar de intensitate mare, in conductele de canalizare a apelor pluviale se poate stabili regimul de curgere sub presiune si orice legatura intre aceste conducte si reteaua de canalizare a apelor menajere ar duce la inundarea cladirii, prin obiectele instalatiilor sanitare.

Deoarece construirea si intretinerea retelei de canalizare pentru apele meteorice necesita fonduri, Serviciile Publice de Gospodarie Comunala percep taxe de la proprietarii de terenuri si imobile.

 

In România, determinarea debitelor de ape meteorice, necesare facturarii, se face in baza Standardului Român SR 1846-2 din februarie 2007, iar facturarea serviciului de canalizare ape meteorice se face in baza prevederilor art. 215 din Ordinul nr.88/2007

al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, publicat in Monitorul Oficial al României partea I, nr.432/2007.

 

Apele meteorice sau apele din precipitatiile care cad pe terenurile amenajate si neamenajate se diferentiaza in:

 

  • - ape meteorice conventional-curate, colectate din localitati, care se pot varsa direct in emisar;
  • - ape meteorice nocive, provenite de pe unele portiuni ale incintelor industriale, care necesita epurarea inainte de a se varsa in emisar.

 

(sursa: wikipedia.ro)

 

Taguri: