Ai COLACEI PE BURTA? Uite la ce RISCURI iti expui sanatatea!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 aug 2021, 08:50

Medicii avertizeaza ca grasimea abdominala este mai periculoasa decat obezitatea, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, sindromului metabolic sau arteroscleroza arteriala.

Grasimea in jurul taliei si abdomenului este periculoasa deoarece sufoca organele vitale. La femei circumferinta taliei nu ar trebui sa depaseasca 80 cm, iar la barbati 94 cm. Medicii denumesc grasimea din aceste zone “grasime rea” deoarece aici se depoziteaza substante active din punct de vedere metabolic care se vor transforma in toxine, punand in primejdie organelle vitale.

Astfel, eliminarea grasimii abdominale in exces este un pas absolut necesar pentru mentinerea unei stari de sanatate in parametrii optimi, nu doar pentru a avea sex-appeal.
Expertii mai sunt de parere ca indicele de masa corporala (IMC) care se calculeaza in raport de inaltimea si greutatea unui individ, ar trebui inlocuit cu un raport care sa indice nivelul de grasime din jurul abdomenului, taliei si soldurilor.

In functie de rezultat, specialistii vor putea sa spuna cu precizie la ce riscuri si boli se expun pacientii. “ Studiile noastre au aratat ca, daca o persoana are un indice de masa corporal normal, asta nu inseamna ca nu poate avea grasime in jurul abdomenului sau taliei, deci raportul IMC nu este concludent cand vine vorba despre
riscul de a aparitie al bolilor cardiovasculare
” a spus Dr. Lopez Jimenez.

 

Taguri: