Ai consuma CARNE DE CAL? Cercetatorii sustin ca este benefica pentru sanatate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 15:45

Industria alimentara a fost zguduita in ultima vreme de scandaluri uriase si fara precedent.

Carne de cal in loc de carne de vita, lapte cu o substanta toxica numita aflatoxina, carne de pui si carne de curcan infestata cu antibiotice! S-au aruncat tone de lapte si de carne! In conditiile in care autoritatile au confirmat ca intr-adevar, in unele supermarket-uri s-a comercializat carne de cal cu eticheta de carne de vita, e posibil ca majoritatea dintre noi sa fi mancat macar odata, fara sa isi doreasca.


Daca v-a ingrijorat acest lucru, specialistii tin sa va consoleze! In cazul in care ati consumat fara sa vreti carne de cal in loc de carne de vita, problema e una de ordin moral caci din punct de vedere nutritiv, carnea de cal este benefica pentru sanatate. Unii nu ar manca carne de cal din simplul motiv ca iubesc aceste animale si le considera nobile, asa cum vaca este pentru hindusi un animal sacru, prin urmare nu va fi niciodata sacrificat in aceasta cultura.


Carnea de cal este la fel de sanatoasa ca si carnea de peste, sustin specialistii. Regleaza colesterolul rau si aduce un aport important de fier in organism. O portie de 150 de grame contine jumatate din cantitatea zilnica de fier recomandata. Are cu 40% mai putine calorii decat alte surse de carne si mai multe proteine.

Potrivit descopera.ro carnea de cal este o sursa importanta de omega 3 si fier, iar prin comparatie cu alte carnuri este foarte scazuta in acizi grasi saturati, dar este bogata in acizi grasi polinesaturati, la fel ca pestele si carnea de
mare. Italia este singura tara din Europa cu cel mai ridicat consum de carne de cal. Aici, in peninsula italica se conduma inca din secolul al XIX-lea.

 

Taguri: