Ai curaj sa mananci din acest ou urias, mare cat un salam? Arata ciudat, dar e incredibil de usor de preparat, chiar si acasa. Uite cum se face!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 22:15

Un bucatar cu imaginatie a inventat aceasta modalitate de a-si uimi clientii care comanda oua fierte.

Cum ai reactiona daca ai primi la masa, intr-un restaurant, felii de ou fiert perfect egale? Probabil te-ai intreba daca nu cumva bucatarii au taiat cate o felie din fiecare ou si au aruncat restul sau le-au pus la o salata. Sau poate au o gaina modificata genetic ce face oua cilindrice?

Explicatia e mult mai simpla: Exista o metoda prin care poti face un astfel de ou chiar si acasa.



In primul rand, trebuie sa separi albusurile de galbenusuri. Apoi, ai nevoie de trei recipiente (pot fi doua pahare si o oala, in functie de dotarea fiecarei bucatarii) de intaltime egala:

- Unul mai larg, in care va sta apa fierbinte care va fierbe ouale.
- unul mai strimt, pentru albus, care va da diametrul exterior al oului cilindric. Acesta se pozitioneaza in centrul primului recipient, inainte de umplerea acestuia cu apa.

- unu si mai strimt decat al doilea, in care vei pune galbenusul.

Pune cele 3 recipiente unul intr-altul, adauga apa fierbinte in cel exterior si albusurile de ou in cel din mijloc. In momentul in care albusul s-a intarit, scoate recipientul cel mai mic, din mijloc, si in golul ramas pune galbenusurile si lasa-le pana se intaresc.

La final, arunca apa si vei ramane cu un ou lung si fiert perfect!

Urmareste cum se face, intr-o fabrica si intr-o bucatarie obisnuita, in materialul video urmator:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: