Ai dinți lipsă? Află ce soluții poți alege pentru înlocuirea acestora!

Author: Oana Picerea

Dinții sunt esențiali pentru fiecare ființă umană, astfel că pierderea unuia va duce la apariția unor dezechilibre, cum ar fi o muscatura deficitară. Cu cât numărul dinților lipsă este mai mare, cu atât și problemele care pot apărea vor fi mai complexe

Drept urmare, este extrem de important ca dinții lipsă să fie înlocuiți cât mai repede posibil. În cazuri grave, după un timp foarte îndelungat în care nu au existat dinți în cavitatea bucală, înlocuirea acestora poate deveni dificilă.

Ce metode de înlocuire a dinților lipsă există?

Sectorul implantologiei și proteticii dentare s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, în așa fel încât există soluții de restaurare dentară pentru aproape orice situație, de la un singur dinte lipsă, la edentatia totală.

Unul dintre cele mai cunoscute și cele mai frecvent folosite metode de înlocuire a dinților lipsă este implantul dentar. Acesta este potrivit în orice situație, indiferent că este vorba despre un singur dinte lipsă sau mai mulți. Cum costurile unui tratament de restaurare dentară cu implanturi pot fi foarte mari în cazul înlocuiri a mai multor dinți, mulți pacienți aleg alternativa protezelor dentare.

Deși protezele dentare nu sunt foarte apreciate de pacienți, din cauza renumelui pe care-l au cele mobile – sunt incomode și cad ușor din gură – pacienții au astăzi posibilitatea de a-și alege din mai multe tipuri de proteze dentare, inclusiv proteze fixe. O astfel de soluție de înlocuire a dinților lipsă este sistemul de implant dentar Fast and Fixed.

Prin ce se deosebește sistemul Fast and Fixed de alte protezele dentare?

Sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed pentru înlocuirea dintilor se adresează în mod special pacienților de vârsta a treia care se confruntă cu lipsa unui număr mare de dinți și chiar edentație totală.

Acest tratament constă în inserarea unui anumit număr de implanturi dentare – 4 implanturi pe osul mandibular și 6 pe maxilar – peste care va fi atașată o lucrare protetică provizorie. Astfel că pacienții se vor putea bucura de o dantură completă și chiar funcțională din primele ore de după intervenția chirurgicală de inserare a implanturilor dentare.