Ai mancat vreodata mere murate? Mi-am dat pe spate toate rudele! Am mai facut doua borcane si le-am pus in camara, sa am si de Paste

Autor: B.M.
Actualizat: 15 sep 2020, 02:55

Probabil nu multi dintre voi au auzit de aceasta reteta pana acum, insa e musai sa o incercati! Gustul este divin, iar musafirii vor fi cu siguranta impresionati.

Reteta pentru mere murate

Aveti nevoie de:

- 1.5- 2 kg de mere;
- 10 litri de apa;
- 150 grame sare;
- 300 grame miere;
- 100 grame faina secara;
- frunze de coacaze;
- frunze de visin;
- frunze de menta.

Asezati intr-un borcan mare un rand de frunze de coacaz, un rand de mere, un rand de frunze de visin, un rand de mere, un rand de frunze de menta si inca un rand de mere.

Ulterior pregatiti saramura: fierbeti toate ingredientele, dupa care lasati la racit. Turnati zeama calduta peste mere dupa care sigilati borcanul. In 4-6 saptamani merele vor fi gata.

 

Taguri: