Ai mancat vreodata OUA MURATE in otet? Doamne, cat de bune sunt! Se prepara foarte usor iar gustul e dumnezeiesc!

Autor: B.M.
Actualizat: 15 sep 2020, 04:20

Iti propunem o reteta inedita, cu care iti vei da familia si invitatii pe spate: oua murate.

Pentru o portie de doua persoane aveti nevoie de:

- 6 oua
- o cana de cana de otet
- o cana de apa
- o lingura de boabe de mustar
- un catel de usturoi
- o lingura de piper boabe
- o foaie de dafin

Mai intai puneti ouale la fiert. Imediat cum apa incepe sa clocoteasca stingeti focul.

Dupa 10 minute scoateti ouale, curatati-le si lasati-le la racit.

Ulterior puneti apa, boabele de piper, de mustar si otetul la fiert intr-un ibric. Dupa ce apa clocoteste opriti focul si adaugati frunza de dafin si usturoiul pisat.

Asezati ouale in borcan, turnati lichidul cald peste ele, inchideti, iar dupa ce se raceste depozitati-l in frigider. Se consuma dupa 7 zile. Pofta mare!

 

Taguri: