Ai o casa la tara? Uite cum o poti transforma usor intr-un mod de a-ti rotunji veniturile

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 12:55

Multi romani au o casa mostenita de la bunici sau parinti intr-o zona rurala, iar ea poate deveni o casa de vacanta splendida, dar si un mod de a-ti rotunji veniturile.

Cu putina organizare, o mica renovare si grija pentru curte, casa ta de la tara poate sa devina o destinatie de vacanta pentru o multime de turisti din tara sau din afara tarii. Tot ce ai de facut este sa o dotezi cu toate cele necesare unui trai modern si apoi sa o promovezi pe unele dintre zecile de site-uri turistice. Investitia va merita pe deplin, pentru ca se va amortiza repede si apoi te va ajuta sa ai un venit mai mare luna de luna.

Iata ce ai de facut:

1. Adu modernitatea la sat

Doteaza casa cu toate cele necesare traiului modern – apa curenta, o baie cu tot ce i-ar putea trebui cuiva (cada, dus etc.), cablu, poate chiar si internet. Confortul este pe primul loc in turism, asa ca nu te poti baza doar pe faptul ca oamenii vor veni pentru aerul curat, linistea desavarsita si verdeata din jurul casei.

Intr-o lume in care cu totii avem internetul in propriul buzunar, este greu de imaginat ca un turist ar plati pentru a se caza intr-o casa in care este privat de confortul vietii moderne, asa ca va trebui sa te asiguri ca ai toate cele necesare pentru ca oamenii care vin la tine sa se simta bine.

2. Ocupa-te de curte

Daca turistii aleg sa-si petreaca vacanta undeva la sat, asta inseamna ca vor sa fie mai aproape de natura, deci curtea ar trebui sa arate foarte bine.

Pune gazon, flori si pomi de tot felul, asa incat sa fie exact ca o mica escapada in natura. Vei avea mare nevoie de un astfel de instrument de gradinarit, daca vrei un rezultat cu adevarat deosebit. In plus, cu el devine o adevarata placere sa ingrijesti curtea, pentru ca este foarte usor de folosit. Dupa cum vezi, costul lui este si unul mic, daca te gandesti cat de mult te poate ajuta.

3. Un decor traditional este alegerea cea mai buna

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu merge pe decoruri prea moderne, turistii sunt atrasi de autenticitate, asa ca opteaza pentru obiecte traditionale.

Foloseste toate obiectele ramase de la bunici si strabunici si care acum sunt iesite din uz – masina de cusut, fier de calcat, covoare traditionale. Toate acestea vor face ca intreaga casa sa arate mai autentic si sa fie cu adevarat fermecatoare.

4. Atrage turistii cu evenimente interesante

Promoveaza casa pe site-urile turistice si pune multe fotografii cu camerele. Nu uita sa scrii o descriere atragatoare pentru casa respectiva si sa vorbesti si despre imprejurimi.

Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa organizezi niste activitati interesante pentru musafirii tai. Nu e vorba despre nimic complicat, doar despre activitati curente in gospodarie.

Arata-le cum se culege via, cum se face vinul, cum se aduna fructele si cum se fac dulceturile pentru iarna, cum se gatesc zacusca si muraturile. Pentru cei care vin din marile orase este o adevarata placere sa rupa strugurele direct din vie si sa vada cum se scurge mustul din teasc.

Turismul in zone rurale si linistite, departe de aglomeratia orasului este foarte popular acum, atat printre romanii din marile centre urbane, cat mai ales pentru straini. Este un moment excelent sa faci o investitie pentru a obtine un castig lunar in plus. Partea si mai buna este ca atunci cand casa nu este rezervata de turisti, te poti retrage si tu acolo, pentru un gratar si o gura de aer curat.

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.