Ai observat ca folia de aluminiu e lucioasa doar pe o parte si mata pe partea celalalta? Uite ce rol are partea lucioasa! Nu te-ai fi gandit la asta...

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 15:39

Folia de aluminiu a devenit un obiect consumabil indispensabil in orice bucatarie.

Utilizarile foliei de aluminiu sunt multiple, fiind un material flexibil si ieftin ce  asigura o buna izolare termica, fie ca vorbim de sandvisuri calde sau mancarea trasportata in containere de plastic.

Folia de aluminiu este produsa din lingouri de aluminiu, cu puritate de 99,8-99,9% ce sunt trecute succesiv printre rolele unei prese industriale, pana cand se transforma intr-o folie de grosimea dorita.

Cand o folie este lucioasa pe o parte si mata pe cealalta, inseamna ca este atat de subtire incat s-ar fi rupt sub actiunea rolelor, asa ca mai multe folii au fost bagate in presa

simultan, una peste cealalta, ca un sandvis, in ultimele etape de presare.

Astfel, partea foliei care a intrat in contact cu rola presei industriale este mai lucioasa decat celalata parte, care intra in contact cu ce-a de-a doua folie a "sandivsului".

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

 

 

Taguri: