Ai observat ca pretul oualor s-a dublat? Un producator roman ne-a dezvaluit misterul! "Din auzite, am auzit ca ar fi vorba de salmonella..." Declaratia, aici

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 06 nov 2017, 13:26

Dupa benzina si paine, a venit randul oualor sa se scumpeasca! Pretul lor s-a majorat cu 50%! Vestile rele nu se opresc aici.

Fata de anul trecut, pretul oualor aproape ca s-a dublat. De la 50 de bani, cat plateam inainte, o bucata a ajuns ca coste chiar si un leu. Acum, 10 oua costa cat un kilogram de carne de pui iar pretul lor e in continua crestere.

Ion Gavrila trimite saptamanal catre marile magazine din tara 70.000 de oua. Chiar daca pe raft pretul unui ou este de un leu, producatorii spun ca de la ei din ferma pleaca mult mai ieftin: 50 de bani.

"Pretul oualor a crescut din cauza ca nu mai sunt importuri, in special din Polonia. Nu mai sunt oua pe piata din Uniunea Europeana. Din auzite, ar fi vorba de salmonella, de substantele astea cu care s-au combatut capusele la gaini", a spus fermierul Ion Gavrila.

Urmareste materialul video mai jos:

 

 

Bacteria Salmonella traieste in tractul intestinal al animalelor infectate si la om si poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, oua, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

 

Simptomele infectiei cu Salmonella- salmoneloza- sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sange), febra, greata, voma, crampe abdominale.

Aceste simptome pot fi severe, in special la copiii mici, persoanele in varsta si persoanele cu sistemul imunitar slabit (cum ar fi cele cu HIV/ SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi).

 

Simptomele pot sa apara dupa 6- 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubatie) si dureaza in general pana la o saptamana, conform Centrului Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes".