Ai ochii albastri? Habar nu aveai ce inseamna acest lucru si ce descoperire s-a facut

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:48

Oamenii cu ochii albastri sunt considerati speciali. La nastere, toti copii au ochii albastri, insa pe parcurs ei se schimba.

90% din populatia Planetei au ochii caprui. Dar, acum 7 000 de ani, toti oamenii aveau ochii caprui.  Primul copil cu ochii albastri s-a nascut in Spania si culoarea s-a datorat unor mutatii genetice. Aceasta gena s-a raspandit prin Europa timp de mai multe sute de ani datorita migratiilor.


In ziua de azi, majoritatea oamenilor cu ochii albastri au parul deschis la culoare, la fel si pielea si in general traiesc in partea de nord a Europei.
Insa, exista oameni care au ochii albastri si atat pielea cat si parul sunt inchise la culoare.

De fapt, fiecare ochi uman este albastru. Orice alta culoare care apare ulterior se datoreaza prezentei melaninei, substanta prezenta in culoarea ochilor, a pielii si a parului.Cu cat aceasta substanta se afla in cantitati mai mici in celulele irisului, cu atat ochii sunt mai deschisi. Astfel, persoanele cu ochii albastri au celulele irisului foarte putin colorate.


Ciudat, nu? Daca ai ochii albastri inseamna ca in arborele genealogic al familiei tale ai avut o ruda de origine spaniola care a trait acum 7 000 de ani.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?