Ai pe cineva drag in spital? NU-i duce flori si NU te aseza pe patul sau! Ce este INTERZIS sa faci cand vizitezi un bolnav. Ii poti pune viata in pericol

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 15 nov 2018, 12:12

Un set de reguli vitale.

Se intampla adesea ca, din cauza emotiilor si a suferintei pe care le traiesc cei care au pe cineva drag internat in spital, oamenii sa uite ca se afla intr-o insitutie destinata mentinerii sanatatii, unde regulile de igiena sunt vitale.

Situatia este clasica – mergem in vizita la spital cu flori si pachete cu diverse alimente perisabile, intram in salonul bolnavului cu hainele de pe strada, ne asezam pe patul pacientului, il imbratisam, ii tinem strans mana sau il scoatem sa ia o gura de aer pentru cateva minute.

Ei bine, acestea sunt cele mai periculoase lucruri pe care le putem face cand mergem la un bolnav. Sunt lucruri care ne pot afecta atat pe noi, cat si pe ceilalti care se afla in spital.

Potrivit regulamentului intern al spitalelor, toti cei care merg sa viziteze un pacient internat trebuie sa respecte un set strict de reguli pentru a nu periclita starea de sanatate a celor care se afla in incinta spitalului si pentru a nu isi pune, personal, sanatatea in pericol.

Haideti sa vedem care sunt acestea.

  • In situatia mai multor vizitatori, acestia vor fi introdusi pe rand, pentru ca numarul lor sa nu depaseasca trei persoane.
  • Linistea pacientilor trebuie respectata si discutiile neplacute trebuie evitate.
  • Se recomanda, in cazul bolnavilor deplasabili, ca vizitele sa se desfasoare in holul unitatilor spitalicesti.
  • Vizitarea de catre persoane care prezinta simptomele unei boli infectio-contagioase este strict interzisa.
  • La intrarea in sectie, vizitatorii trebuie sa aiba echipament de protectie asigurat de spital – halast/pelerina, botosei, iar in sectiile de terapie intensiva – masca si boneta.
  • Vizitatorii nu trebuie sa convinga pacientii sa iasa din incinta spitalului in tinuta de spital.
  • Vizitatorii nu au voie sa se aseze pe patul pacientilor; sa atinga mesele de tratament, carucioarele de pansamente, echipamente sau aparatura medicala; sa atinga recipientele inscriptionate cu avertismente de risc.
  • In spital nu se aduc alimente perisabile – creme, inghetata, oua, lapte proaspat etc.
  • In sectiile chirurgicale, de obstetrica-ginecologie, de terapie intensiva si de hemato-oncologie nu se aduc flori pacientilor internati.
  • Vizitatorii nu au voie sa intervina in activitatea de ingrijire medicala a pacientilor.
  • Vizitatorii trebuie sa se spele pe maini la intrarea si la iesirea din salonul pacientului.

 

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.