Ai probleme cu kilogramele in plus? Medicii sustin ca nu tu esti de vina. Iata ce solutie recomanda!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 18:55

Doctorii recomanda pacientilor obezi sa nu se simta vinovati sau responsabili pentru situatia in care au ajuns. Solutia este sa nu-si piarda increderea in sine.

Increderea in fortele proprii si respectul de sine joaca un rol important in cazul in care un pacient obez doreste sa scape de kilogramele in plus. Adesea, stigmatul din partea societatii, care pune foarte mare pret infatisare, duce persoanele grase in pragul disperarii.

Pe un asemenea fond se instaleaza depresia care nu face decat sa diminueze sansele unei persoane grase de a castiga lupta cu kilogrmele in plus.

In Europa, un sfert din populatie este obeza. Dintre acestia, 41% sunt barbati, iar 33% femei.

Obezitatea afecteaza psihicul si sanatatea mentala a unei persoane ca urmare a stigmatului social sau a comentariilor rautacioase. Pacientii obezi ar trebui sa stie in primul rand riscul la care se expun din punct de vedere al sanatatii, iar mai apoi sa intreprinda orice efort pentru a nu se mai ingrasa.
Acest lucru poate fi considerat o prima victorie dintr-un razboi lung in lupta cu kilogramele in plus
”, a declarat profesorul Mike Kelly. Transformarile nu trebuie sa fie miraculoase, de pe o zi pe alta, ci treptat, a completat specialistul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”