Ai reflux gastric? Iti spunem cum sa ameliorezi simptomele si cum sa scapi de el!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 03 oct 2020, 20:25

Stii deja ca mancarea iti poate provoca un reflux gastric si rosiile si alimentele picante nu iti fac bine.

Refluxul acid afecteaza destul de multa lume, cauzand episoare dureroase cu simptome variate. Alimentele care declanseaza episoadele variaza de la persoana la persoana, insa exista anumite strategii prin care poti scapa de probleme.

1. Fii atenta la calitatea somnului tau- Somnul este una dintre cele mai eficiente metode de a controla simptomele refluxului, chiar mai eficienta ca schimbarea dietei. Daca dormi cu capul sus vei avea mai putine simptome de reflux si mai putine episoade.



2. Slabeste- Greutatea excesiva afecteaza mai multe sisteme din corp si iti tine totul sub control, ducand la probleme de sanatate mai mici sau mai mari. Refluxul este una dintre ele.

3. Alege mese mai mici- Mesele mari te vor face sa te simti mai satula si sa iti intinzi mai mult stomacul. Acest lucru pune mai multa presiune asupra muschiului care contecteaza stomacul cu esofagul, ceea ce creste sansele de reflex.
Mananca trei sau patru mese de dimensiuni egale pe zi.  Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.