Ai un local și te pregătești pentru un concert live? Iată ce trebuie să ai în vedere

Author: Diana Tilă

Evenimentele sunt o metodă excelentă de atragere a clienților noi, iar concertele se află în topul acestora. Ca să te asiguri că va fi un succes, iar artiștii și publicul se vor simți bine, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, de la promovare, până la partea tehnică, legată de sonorizare și lumini. Orice detaliu merită la fel de multă atenție, așa că nu face rabat pe niciun plan, pentru că cei care îți trec pragul vor observa.

Află cum să te pregătești pentru un show live în localul tău

În primul rând, trebuie să te asiguri că publicul va afla despre eveniment și despre locul în care se va desfășura, adică barul sau restaurantul tău. Cea mai ușoară metodă de publicitate este pe social media. Prin story-uri și postări, poți face cunoscut evenimentul în mod gratuit, însă cu ajutorul unei reclame plătite, anunțul va ajunge la și mai mulți oameni. De asemenea, nu uita să faci afișe pe care să le pui la intrarea în local. Colaborează cu artistul și ocupați-vă împreună de acest aspect.

Următorul lucru de avut în vedere este vânzarea de bilete. Trebuie să decizi împreună cu cei care vor performa actul artistic dacă este un eveniment pentru care clienții plătesc intrare sau nu, care este prețul pentru un bilet și dacă acesta va include o băutură de la bar. Pentru un prim eveniment, plata se poate face intrare, însă pe termen lung te poți gândi la utilizarea unei platforme specializate.

Apoi, trupa sau artistul care va ține concertul va avea nevoie de o sonorizare bine realizată, pentru a-și putea pune în valoare creațiile. De aceea, trebuie să investești într-un sistem cu microfoane, monitoare și boxe de calitate. În plus, vei dori să ai un responsabil care se ocupă de reglarea și setarea acestuia. Fie poți apela la sunetist care să îndeplinească această sarcină, fie comunici cu artiștii, deoarece este posibil ca ei să aibă un colaborator permanent. De asemenea, sistemul de lumini trebuie să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute, potrivite pentru genul de muzică respectiv.

Dacă plănuiești să organizezi și alte evenimente în viitor, poți lua în calcul achiziționarea unor instrumente muzicale, cum ar fi un set de tobe, care să ușureze experiența celor care vin să cânte în localul tău.

Sunt șanse mari ca în serile cu concerte să ai mai mulți clienți decât în mod normal, așa că asigură-te că ai un furnizor de încredere, precum WPG.ro, de unde poți achiziționa băuturi variate: bere, vin, whiskey, gold rum sau white rum pentru cocktailuri populare, băuturi non-alcoolice și altele. Trebuie să eviți cu orice preț situația în care nu îi poți servi pe clienți cu ceea ce își doresc.

Nu în ultimul rând, trebuie să verifici dacă ai toate avizele și autorizațiile necesare pentru funcționare, iar personalul tău este instruit despre cum să acționeze în caz de urgență. Un local plin cu clienți trebuie să funcționeze conform standardelor, pentru a evita diverse riscuri sau pericole.

Acum că știi cum trebuie să te pregătești pentru un show live în localul tău, nu-ți rămâne decât să trimiți primele invitații!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.