Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac apel la populație pentru a o găsi pe Danka

Autor: Diana Bostan

k

Sursa: Facebook

Danka, o copilă în vârstă de doi ani este căutată de autoritățile din Serbia după ce a dispărut miercuri, 27 martie. Polițiștii sunt de părere că micuța ar fi putut ajunge pe teritoriul României.

Autoritățile din Serbia au declanșat o amplă operațiune de căutare a unui copil de doi ani, dispărut miercuri în Serbia. Potrivit informațiilor furnizate de presa bulgară, există suspiciuni că fetița ar putea fi în prezent în România, ceea ce a determinat autoritățile să intensifice eforturile de căutare și monitorizare în zonele de frontieră.

O copilă dispărută în Serbia este căutată în România

Danka, o fetiță în vârstă de doi ani, a fost dată dispărută în Serbia, declanșând o operațiune de căutare masivă. Ea este descrisă ca având părul castaniu, ochii căprui și o înălțime de aproximativ 85 de centimetri.

La momentul dispariției, purta pantaloni violet și o jachetă verde măsline, cu părul legat într-o coadă de cal. Autoritățile au mobilizat resurse considerabile, inclusiv câini de urmă și elicoptere, în efortul lor de a o găsi pe Danka.

Este de remarcat că activarea sistemului „Găsește-mă” reprezintă o premieră pentru Serbia, subliniind gravitatea și urgența situației, notează Novinite.

Citește și: Radu Aryan, băiețelul de 2 ani dispărut în Botoșani, a fost externat! „Mi-a fost frică” Micuțul s-a întors din nou în brațele părinților

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Potrivit presei din Serbia, există speculații potrivit cărora micuța ar putea fi în prezent în România sau Bulgaria. Această ipoteză este susținută de faptul că cele mai apropiate orașe din ambele țări sunt la o distanță de aproximativ două ore de locul unde a fost văzută ultima dată. Autoritățile din ambele țări au fost alertate și sunt implicate în eforturile de căutare, intensificându-se monitorizarea în zonele de frontieră și cooperarea transfrontalieră pentru a o găsi pe Danka și a o readuce în siguranță acasă.

Danka ar fi ajuns în România

Vidin din Bulgaria și Dobreta Turnu Severin din România sunt situate la distanțe relativ scurte de Bor, orașul în care a dispărut copilul. Vidin este la o oră și jumătate distanță, iar Dobreta Turnu Severin se află la două ore și jumătate de Bor. Potrivi informațiilor furnizate de B1tv.ro, Aceste orașe sunt suficient de aproape pentru ca, în cazul unei răpiri, copilul să fie transportat rapid în oricare dintre țări.

Citește și: Ei sunt polițiștii care l-au găsit pe Radu Aryan, băiețelul de doi ani dispărut într-o pădure din Botoșani: „L-au găsit sprijinit de un copac, desculț și ud”. Povestea emoționantă a celor trei salvatori

Dispariția copilului a avut loc miercuri la ora 14 și, până în prezent, nu a fost găsit. În plus, autoritățile din Serbia au raportat cu întârziere acest caz, amplificând și mai mult preocupările și eforturile de căutare.

În zona în care a avut loc dispariția, blocaje rutiere au fost instituite, iar poliția inspectează fiecare vehicul care trece. Peste 2.000 de cetățeni s-au alăturat căutării, în timp ce primarul Aleksandar Milikic a confirmat că zona de căutare s-a extins pe o suprafață de 10 kilometri pătrați, iar eforturile de căutare continuă până în noapte.