"Aici și-a găsit sfârșitul" Tragedie în Munții Făgăraș: Un tânăr salvamontist și-a pierdut viața într-o avalanșă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 feb 2024, 13:11

"Aici și-a găsit sfârșitul" Tragedie în Munții Făgăraș: Un tânăr salvamontist și-a pierdut viața într-o avalanșă

Sursa: Facebook

Pasiunea pentru munți i-a adus moartea unui tânăr în vârstă de 33 de ani, care și-a pierdut viața după ce a fost surprins de o avalanșă în zona Bâlea Lac.

Incidentul a avut loc ieri, în timp ce tânărul se afla într-o excursie alături de câțiva prieteni.

Pogo, pe numele său Paul Popescu, pasionat de munți și sporturile extreme, era cunoscut pentru devotamentul său față de Salvamont Sibiu și pentru implicarea în numeroase activități montane.

Tragedie în munți. Un salvamontist a fost surprins de o avalanșă

Chiar dacă riscul de avalanșă în zona Bâlea Lac era evaluat la gradul 4, Pogo și prietenii săi s-au aventurat pe creste în căutarea unei noi provocări.

Din păcate, au fost surprinși de o avalanșă de mari dimensiuni, iar Pogo a fost purtat de valul de zăpadă și izbit de stânci, pierzându-și viața.

Colegii săi, șocați de tragedie, au reușit să-l găsească în zăpadă, dar nu au putut să facă nimic pentru a-l salva.

Echipa de intervenție a sosit ulterior la fața locului, dar a constatat că tânărul salvamontist era deja decedat.

Trupul său a fost transportat cu telecabina până la baza muntelui și predat Institutului de Medicină Legală.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce s-a întâmplat cu un bărbat care a adus acasă un șarpe veninos ”S-ar fi putut termina mult mai rău” Care este topul celor mai periculoși șerpi din lume

Această tragedie survine la doar două zile după un alt incident în zona Bâlea Lac, unde doi schiori au scăpat cu viață după o avalanșă care a înghițit corturile și bagajele lor. Riscul de avalanșă rămâne ridicat la peste 1.800 de metri altitudine în Munții Făgăraș, Parâng, Șureanu, Țarcu și Godeanu.

Pogo era pasionat de aventurile pe munte

Într-un documentar realizat acum doi ani, el relata cu pasiune despre dragostea sa pentru munți și despre experiențele anterioare cu avalanșele.

„Munţii sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult. Nu ştiu ce m-aş face fără munţi. Sunt atât de multe locuri în care mi-aș mai dori să schiez mai mult. Sper să trăiesc 100 de ani, să fiu sănătos și să pot schia cât mai mult.  Numele văii este Bâlea și o îndrăgesc. De exemplu, aici am fost prins de o avalanșă mare.

Eram împreună cu trei prieteni... am avut noroc,” spunea acesta.

Citește și: Cine este voluntarul italian SMURD care a accidentat mortal un bărbat într-un sat din Maramureș. A fugit de la locul accidentului și s-a întors de două ori

„Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Munţii au însemnat totul pentru el, aici şi-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea.

Unul dintre cei mai buni freerideri din România, colegul nostru și nu în ultimul rand fratele nostru. Pogo, ne vei păzi din "Alaska" au transmis colegii săi din Sibiu pe o rețea de socializare. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?