Ajutor pentru români, de sărbători. Cum poți intra în posesia a 400 de lei

Author: Laura Macovei
Actualizat: 04 dec 2023, 15:27

Ajutor pentru români, de sărbători. Cum poți intra în posesia a 400 de lei

Sursa: PixaBay

În prag de sărbători, mulți români se limitează la cumpărături din cauza veniturilor reduse. În acest context, primăria unui oraș vine în ajutorul localnicilor chiar de Crăciun.

Programul social „Alimente” va oferi sprijin financiar în valoare de 400 de lei românilor pentru achiziționarea alimentelor de sărbători. Într-o inițiativă generoasă, primarul unui oraș din țară a hotărât să sprijine pe cei vulnerabili în această perioadă crucială a Crăciunului și a Anului Nou.

Cum pot intra românii în posesia a 400 de lei

Primăria din Cluj-Napoca vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse  prin intermediul programului „Alimente”, oferind un sprijin financiar semnificativ pentru achiziționarea produselor alimentare în perioada sărbătorilor.

Acest program constă în acordarea unei sume de 400 de lei rezidenților din Cluj aflați în dificultate financiară.

Potrivit declarațiilor primarului Emil Boc, peste 8.000 de locuitori ai Clujului au solicitat și au primit carduri sociale. În comparație cu anul trecut, numărul beneficiarilor a înregistrat o ușoară scădere, coborând de la 9.159 de tichete sociale în 2022 la 8.047 în acest an.

Citește și: Aproape două milioane de români vor rămâne fără aceste ajutoare sociale în anul 2024. Anunțul făcut de ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene

„8047 beneficiari au fost înregistrați în acest an, până la data de 31 octombrie, în Programul «Alimente». Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și care are ca scop sprijinirea clujenilor aflați în situații de viață dificile. În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru. Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar.

Din cei 8047 solicitanți în 2023, 5799 dețin carduri în cadrul programului „Alimente”, iar pentru 2.248 persoane au fost emise carduri noi. Ultima zi în 2023 în care mai pot fi depuse formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic este miercuri, 29 noiembrie”, a fost anunțul făcut de Emil Boc. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cine poate beneficia de ajutorul de sărbători

Aceia care doresc să beneficieze de suma de 400 de lei pentru cumpărături în perioada Crăciunului și a Anului Nou trebuie să îndeplinească anumite criterii referitoare la venituri.

Citește și: Cardurile de alimente, alimentate de sărbători cu 250 de lei: Pe ce dată intră banii pe card?

Primăria a subliniat angajamentul său în sprijinirea comunității, cu accent pe susținerea persoanelor vulnerabile.

Printre categoriile de persoane eligibile pentru tichetele sociale  se numără cei cu handicap grav sau accentuat, pensionari, invalizi, veterani, șomeri înregistrați, beneficiari de ajutor social, victime ale traficului de persoane și victime ale violenței domestice.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.