Ajutor pentru români în pragul sărbătorilor. Cum poți intra în posesia sumei de 400 de lei

Author: Diana Bostan
Actualizat: 29 nov 2023, 09:31

Tichete sociale pentru persoanele cu venituri reduse

Sursa: Pexels.com

Tichete sociale oferite de Primărie: 400 de lei pentru cumpărăturile de Crăciun. Miercuri este ultima zi pentru depunerea cererilor.

Primăria Cluj-Napoca acordă sprijin financiar în cuantum de 400 de lei pentru alimente destinat persoanelor cu venituri reduse. Un număr de peste 8.000 de locuitori din Cluj beneficiază de aceste carduri sociale.

Ajutor pentru persoanele cu venituri reduse

Tichete sociale 2023: Asistență financiară de 400 de lei pentru locuitorii din Cluj cu venituri reduse. Un număr de peste 8.000

de beneficiari au fost înregistrați în acest an. În 2022, municipalitatea a emis un total de 9.159 de tichete sociale pe suport electronic în cadrul acestui program.

Citește și: Bani în plus de Crăciun pentru români! Cine sunt cetățenii eligibili pentru tichetele sociale

Clujenii cu venituri reduse primesc sprijin prin intermediul programului „Alimente” desfășurat de Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit informațiilor furnizate de primarul Emil Boc, până la data de 31 octombrie, au fost înregistrați 8.047 de beneficiari în acest an. Din această cifră, 5.799 de persoane dețin carduri în cadrul programului „Alimente”, iar pentru 2.248 de persoane au fost emise carduri noi în 2023. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 29 noiembrie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

”8047 beneficiari au fost înregistrați în acest an, până la data de 31 octombrie, în Programul «Alimente». Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și care are ca scop sprijinirea clujenilor aflați în situații de viață dificile. În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru. Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar.

Din cei 8047 solicitanți în 2023, 5799 dețin carduri în cadrul programului «Alimente», iar pentru 2.248 persoane au fost emise carduri noi. Ultima zi în 2023 în care mai pot fi depuse formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic este miercuri, 29 noiembrie”, a fost anunțul făcut de Emil Boc.

Cine poate beneficia de aceste tichete sociale

Pentru a beneficia de tichetele sociale, solicitanții din municipiul Cluj-Napoca trebuie să îndeplinească criteriile următoare:

Citește și: Tichete cadou de sărbători pentru această categorie de persoane: Care este valoarea acestora și cine va putea beneficia de ele

  • Persoane cu handicap grav sau accentuat, care nu sunt instituționalizate;
  • Pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, având venituri nete lunare pentru o persoană singură de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • Șomeri înregistrați, cu sau fără indemnizație de șomaj, cu venituri nete lunare pentru o persoană singură de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • Beneficiari de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei; 
  • Victimele traficului de persoane;
  • Victimele violenței domestice.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.