Judetul ILFOV intră în scenariul ROȘU! Locuitorii trebuie să prezinte certificatul verde

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 21 sep 2021, 10:33
Al doilea județ care intră în scenariul ROȘU
Sursa: PixaBay

Autoritățile din Ilfov sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore. Astfel, s-au decis noi restricții.

În urmă cu câteva zile, Satu Mare  a fost primul care a intrat în scenariu roșu, iar acum Ilfov este al doilea județ. Astfel, autoritățile au decis noi restricții.

Citeste si: S-a descoperit spray-ul nazal anti-Covid! Când va fi disponibil la scară largă

Judetul Ilfov este în scenariul roșu

Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore.

În județul Ilfov rata de infectare a crescut la 3,06 la mia de locuitori.

Așadar, potrivit unei hotărâri de guvern intrată în vigoare luni, în acest scenariu, locuitorii vor avea acces la numeroase activități doar dacă prezintă certificatului verde.

Citeste si: Vaccinul Pfizer are un efect advers hormonal pentru femeile vaccinate. Iată ce se poate întâmpla

De asemenea, alte patru județe și Bucureștiul sunt în scenariul galben, cu o incidență de peste 1,5 la mie.

Potrivit hotărârii de guvern care a fost adoptată vineri, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activități este permis doar în baza certificatului verde. Documentul îl pot obține doar cei care au fost vaccinați cu schema completă, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Autoritățile au anunțat că în localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, cei care nu prezintă certificatul verde COVID-19 nu vor avea acces în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Cum intri în posesia certificatului verde COVID-19

Poți descărca certificatul verde aici: https://certificat-covid.gov.ro/login şi va atesta că persoanele sunt:

- vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

Citeste si: Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

- au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

- între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Coronavirus în România

Până luni, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 septembrie 2021: Aproape 1.000 de pacienți la ATI! Două județe în scenariul roșu!

În intervalul 19.09.2021 (10:00) – 20.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 78 de decese (43 bărbați și 35 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.