ALARMA FALSA - Panica in Pitesti, locatarii unui bloc au reclamat miros de gaz metan - sursa era VARZA MURATA

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 17:45

Joi, locuitorii unui bloc din Pitesti au intrat in panica si imediat au sunat la 112, acestia reclamand ca pe scara se simte un miros puternic de gaze. Se banuia ca au o conducta fisurata, pompierii care au ajuns de indata la fata locului au constatat ca mirosul venea de la varza murata aruncata intr-o rigola de scurgere.

Dupa ce locatarii au sunat la 112 reclamand ca sunt scapari de gaze pe scara unui bloc din Pitesti, mare le-a fost surprinza cand echipa prezenta la fata locului a constatat ca mirosul venea de la varza murata.

 

"Imediat, zona blocului respectiv, din strada Nicolae Balcescu, a fost izolata, iar angajatii companiei de gaze si pompierii au verificat conducta, convinsi fiind ca mirosul parea a fi de gaze.

Dupa o jumatate de ora de verificari ale bransamentelor s-a constatat ca nu sunt scurgeri, dar s-a descoperit si sursa mirosului puternic, fiind vorba despre varza murata aruncata la o rigola de scurgere a apelor pluviale. Nu este o rigola de canalizare", a declarat colonelul Eugen Badea de la ISU Arges.

 

Pompierii au declarat dupa incident ca nu este o situtie unica si ca au tot felul de astfel de sesizari.

"Le transmit oamenilor ca toate aceste solicitari nejustificate inseamna cheltuieli pentru stat si bani mai putini pentru noi toti. intr-adevar, in acest caz, ei nu au stiut ca de fapt mirosul vine de la varza, dar avem si cazuri cu totul si cu totul nejustificate", mai spus pentru Mediafax, Eugen Badea.

 

Locatarii blocului respectiv au evacuat imobilul ai au asteptat interventia pompierilor, de teama unei explozii. 

"Ne-am speriat cand am simtit mirosul acesta de gaze, dar ne-am speriat ai mai tare cand am vazut desfasurarea aceasta de forte", a declart o femeie pentru Mediafax.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Cu toate acestea, pompierii au precizat ca

aceasta sesizare nu a fost facuta cu intentia de a induce in eroare echipele de interventie, asa incat locatarii blocului care au sunat la 112 nu vor plati interventia. 

Sursa: Mediafax