Alege din timp o pompă submersibilă și pregătește-te pentru perioadele secetoase 

Author: Ana Filip
Actualizat: 26 apr 2023, 18:05

Probabil ai observat și tu în ultimul timp că s-a schimbat clima destul de mult. Perioadele cu vreme extremă încep să nu mai surprindă oamenii și deși sunt destul de înfricoșătoare, se pot face mici adaptări astfel încât acestea să fie depășite cu bine. Spre exemplu, probabil îți amintești de seceta din anul 2022. Ultimii ani au fost caracterizați de niveluri mai scăzute ale apei, însă anul trecut a depășit orice prognoză. Nu doar în România a fost o secetă accentuată, ci în toată lumea.

Din nefericire, scenariul se poate repeta și anul acesta, poate nu la aceeași intensitate și pe o perioadă atât de lungă, însă este bine să îți iei măsuri de precauție. Dacă locuiești la curte, una dintre aceste măsuri ar fi achiziționarea unei pompe submersibile, chiar dacă ai apă de la rețeaua publică. În continuare, îți vom prezenta doar câteva dintre avantajele unei pompe submersibile de pe timoshop.ro și modul în care funcționează acest aparat.

Pompa submersibilă este un aparat care pompează apă din puțuri și fântâna, printre altele. De aceea, într-o perioadă secetoasă, dacă locuiești într-un sat sau un oraș unde apa de la rețeaua publică va avea un debit mai mic, te poți baza pe o pompă submersibilă pentru a completa necesarul gospodăriei tale.

Marele avantaj al unei pompe submersibile este faptul că poate fi folosită la adâncimi mari, astfel că dacă seceta afectează apele de suprafață, pompa submersibilă poate salva situația.

Dacă ți-am atras atenția și ai dori să achiziționezi o pompă submersibilă, este bine să știi că poți găsi modelul ideal la TimoShop. Pompele submersibile pot fi utilizate în numeroase feluri, după cum urmează:

  • pentru a colecta apa din puțuri
  • pentru a iriga unele suprafețe, cum ar fi gazonul sau grădină
  • pentru a evacua apa acumulată ca urmare a unor incidente sau a unei inundații
  • pentru a goli rezervoare de apă sau piscine și așa mai departe.

Pentru a alege pompa submersibilă ideală, este important să ții cont de câteva criterii. Spre exemplu, trebuie să ții cont de puritatea apei. Sunt pompe submersibile pentru ape curate și pompe pentru ape murdare. Ia în calcul adâncimea de unde se va scoate apa, întrucât există mai multe tipuri de pompe. Foarte importantă este si distanța pe care va trebui să o parcurgă apa până va putea fi folosită (până la utilități) și felul în care aceasta va fi utilizată.

Astfel, o pompă submersibilă poate fi alegerea perfectă pentru a preîntâmpina efectele secetei. Vei putea scoate apă de la adâncime și astfel gospodăria ta va fi în continuare alimentată cu apă, iar grădina va fi udată, bucurându-te în continuare de flori, gazon, fructe și legume dacă este cazul.

În cazul în care nu știi ce fel de pompă submersibilă să alegi, reprezentanții TimoShop te poți ajuta să achiziționezi modelul potrivit ție. Este atât de simplu: doar intri pe site, vizionezi modelele, iar dacă nu este ceva clar, poți primi consultanță.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.