Alege un job ca model de videochat – 100% legal!

Author: Alina Petre
Actualizat: 09 dec 2022, 19:07

Părerile sunt în continuare împărțite referitoare la acest subiect, însă adevărul este unul singur: activitatea de videochat este complet legală în România. Prin asociere, la fel este și jobul ca model de videochat. Descoperă care sunt avantajele acestui job în cadrul unei companii în continuă dezvoltare – Studio20!

Videochat-ul – domeniu reglementat în România

Chiar dacă există, chiar și în prezent, numeroase discuții și controverse, în cele din urmă, legea este cea care contează. În acest sens, trebuie știut de la bun început că videochat-ul este un domeniu de activitate reglementat prin legea nr. 196/2003 privind prevenirea și combaterea pornografiei, modificată ulterior prin legea nr. 496/2004 și prin legea nr. 301/2007. Acest lucru se aplică, desigur, și profesiei de model de videochat. Pe scurt, nu este deloc ilegal să lucrezi în acest domeniu!

Aici intervine, desigur, și abordarea fiecărei companii în parte. Chiar dacă domeniul de activitate este reglementat, trebuie să te asiguri că compania cu care urmează să colaborezi își și desfășoară activitatea în mod legal. La bază se află contractul de muncă, din care trebuie să primești un exemplar semnat și ștampilat – dacă ți se refuză acest lucru, compania respectivă nu ar mai trebui să îți inspire încredere.

Tot în vederea respectării prevederilor legale, o companie care își desfășoară activitatea în mod cinstit se va asigura că contractul de muncă și actele adiționale aferente acestuia sunt înregistrate la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) și că sunt plătite toate taxele și impozitele către stat. Acest lucru poate fi verificat prin portalul Reges sau aplicația Revisal.

Studio20 – experți în domeniu

Studio20 se poate lăuda cu multe realizări în cei peste 20 de ani de activitate: peste 20 de sedii atât în țară, cât și în străinătate (Cehia, Ungaria, Columbia, SUA), numeroase premii câștigate în cadrul festivalurilor internaționale de profil, precum „Best Cam Studio” în cadrul galei YNOT și „Studio of the Year” (câștigat 2 ani la rând) în cadrul galei GFY Awards, dar și expertiză bogată în domeniu, mai ales, în relaționarea cu angajații.

Având în vedere vasta experiență, este clar că Studio20 se numără printre companiile care pune accentul pe munca cinstită, onestă legală. Compania respectă toate cele menționate mai sus și, mai mult, asigură transparență în privința câștigurilor modelelor de videochat. Mai exact, acestea vor avea de semnat, în fiecare lună, un act adițional care va include următoarele detalii: suma totală câștigată în valută, cursul valutar al zilei, suma totală în lei, procentul care îi revine modelului, taxele și impozitele virate către stat și suma netă de încasat, care va fi livrată în contul bancar.

În plus, Studio20 oferă oricărei femei șansa de a-și dezvolta o carieră de succes – experiența nu este deloc obligatorie! Desigur, aceasta poate reprezenta un avantaj dacă există, însă în niciun caz nu va reprezenta un dezavantaj când vine vorba de angajarea în cadrul studio-ului de videochat. Pentru modelele nou-angajate și care nu au experiență, Studio20 va asigura o perioadă de training: va oferi sfaturi și îndrumări utile, va prezenta site-urile pe care acestea vor lucra și va explica cum trebuie folosită aparatura tehnică și video. De asemenea, fiecare model va avea parte de prima ședință foto profesionistă, în cadrul căreia consilierii de imagine ai Studio20 vor oferi sfaturi pentru îmbunătățirea atât a look-ului (ținute, coafură, machiaj), cât și a comportamentului în fața camerei (limbaj, mimică, gesturi).

Beneficii financiare incredibile, doar la Studio20

Lista avantajelor unei angajări în videochat nu se oprește aici. Pachetul salarial și beneficiile suplimentare oferite sunt extrem de avantajoase chiar și pentru modelele fără experiență în domeniu. Pe scurt, acestea sunt următoarele:

- venit minim garantat de 1000$ pentru toate modelele noi, de sex feminin, în primele 3 luni de la angajare (indiferent de nivelul de experiență);

- comision de bază de 50%, valabil încă din prima zi de lucru;

- bonusuri de 5% în următoarele situații: pentru primele 100 de ore active pe lună (inclusiv streaming mobil și apeluri video); pentru câștiguri de minim 15.000$ pe lună; pentru un comportament online exemplar; pentru colaborare pe termen lung;

- bonusuri suplimentare de fidelitate după 12 luni de activitate, calculate în funcție de veniturile obținute;

- după 3 luni de activitate, ai posibilitatea de a accesa credite fără dobândă și fără comisioane direct de la Studio20, ratele fiind reținute automat din câștigurile realizate lunar.

În concluzie, la Studio20 vei găsi posibilitatea unei cariere de succes într-un domeniu complet legal – videochat-ul. Și nu vei regreta deloc, având în vedere câștigurile excelente de care te vei bucura după doar câteva luni. Află mai multe aici despre Studio20 și contactează echipa pentru a stabili interviul care îți va promite succesul mult visat!

 

 


Ultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 20 septembrie 2024. Urmărește episodul 54 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.