Alegerea corectă a anvelopelor de vară pentru drumuri sigure

Author: Oana Iosif
Actualizat: 23 mai 2022, 09:50

Când schimbăm anvelopele de vară? Atunci când sezonul cald își face simțită prezența, trebuie să luăm în calcul trecerea la anvelope de vară. Anvelopele de vară pot fi schimbate chiar și în sezon, cu altele noi, în cazul în care cele pe care le avem în uz au nevoie de înlocuire. Folosite timp de câteva sezoane la rând, acestea se pot destrăma sau aplatiza. Însă aceasta este o situație întâlnită la orice tip de anvelope, după uzură excesivă sau în cazurile în care stilul de condus este unul agresiv.

De asemenea, o mare influență în deteriorarea anvelopelor poate avea și starea drumului pe care se circulă. Chiar dacă sunt special concepute pentru sezonul cald, trebuie să ținem cont că și acestea au o durată de viață. Acestea sunt elemente consumabile, ceea ce presupune ca la uzură să fie înlocuite.

Rularea cu anvelope uzate excesiv afectează în mod negativ manipularea autoturismului, ceea ce îl poate face să fie imprevizibil și chiar periculos, atât pentru propria siguranță, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic.

Indiferent de motivul pentru care optăm pentru achiziția de noi anvelope vara, este necesar să facem o alegere potrivită pentru mașina pe care o conducem. Pe scurt, care sunt motivele pentru care anvelopele de vară alese trebuie să fie de o calitate superioară?

  • Foarte bună manevrabilitate a mașinii

  • Frânare eficientă, cât și un spațiu optim de frânare

  • Viteza de deplasare a mașinii

  • Executarea virajelor.

Pentru a avea parte de acestea, este recomandat să alegem produse de înaltă calitate, de la furnizori de încredere. De mare ajutor în alegerea celor mai potrivite cauciucuri de vară, pe lângă specificațiile tehnice de care trebuie să ținem cont, sunt recenziile oferite de producători, cât și garanția produsului.

Cum alegem cele mai bune cauciucuri vară?

Achiziția de anvelope este văzută ca o investiție și, cu cât investiția este mai bună, cu atât și durata de viață a acestora va fi una mai mare. Principalele criterii de care trebuie să ținem cont în alegerea unor noi cauciucuri de vară, sunt:

  • Performanța autoturismului. Cu cât mașina pe care o conducem este mai performantă, cu atât mai performante vor fi și consumabilele de care are nevoie pentru a funcționa în parametri optimi. După cum bine știm, anvelopele sunt printre cele mai importante componente ale mașinii, motiv pentru care, dacă mașina este una performantă, la fel trebuie să fie și anvelopele. Este important să alegem anvelopele în dependență cu drumurile pe care le parcurgem, astfel încât acestea să ne poată asigura performanța dorită.

  • Dimensiunea anvelopelor. De mare importanță atunci când cumpărăm anvelope noi, este cunoașterea dimensiunilor necesare. Acestea sunt imprimate pe pereții laterali ai anvelopelor, printr-o serie de litere, numere și/sau simboluri. Acestea sunt ușor de înțeles chiar și pentru începători. Cele mai multe magazine cu specific dețin baze de date cu dimensiunile anvelopelor din fabrică pentru mașini, astfel că, atunci când întâmpinăm dificultăți în identificarea dimensiunilor potrivite, putem apela la un consultant specializat, care să ne ofere un sfat. Fiecare model de mașină are omologate una sau două tipuri de anvelope, din care putem alege. Dimensiunile permise sunt înscrise și în cartea tehnică a mașinii.

De luat în calcul atunci când căutăm anvelope de vară mai sunt și sarcina, viteza, indicele de încărcare sau viteza de rulare. De asemenea, putem face alegerea și în funcție de banda de rulare sau temperaturi de utilizare. Toate aceste informații ne ajută să luăm cea mai bună decizie în achiziția de anvelope noi.

Metodele prin care putem alege un anumit model de anvelope de vară sunt diverse, însă esențial este ca acestea să fie potrivite mașinii pe care o conducem și să ne asigure siguranță în trafic. Dacă am identificat dimensiunile necesare mașinii noastre și am analizat informațiile tehnice specifice fiecărui model, putem căuta sfaturi de cumpărare și recenzii de la alți șoferi care au optat pentru aceleași modele. În acest sens ne vin în ajutor magazinele online, care ne pun la dispoziție numeroase produse.

Pe Anvelope Discount găsim o gamă variată de anvelope, la un raport calitate-preț foarte bun. Produsele sunt oferite de furnizori de top, recunoscuți internațional. Mai mult decât atât, avem parte de consultanță gratuită, direct online, prin echipa de suport și consiliere dedicată.

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.