ALEGERI LOCALE 2012: sectiile de votare s-au deschis

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:45

Cele peste 18.000 de sectii de votare organizate pentru alegerile locale s-au deschis, duminica, la ora 7.00, la urne fiind asteptati peste 18,3 milioane de cetateni cu drept de vot care urmeaza sa aleaga primarii, consilierii locali, consilierii judeteni si presedintii de consilii judetene.

In urma votului vor fi atribuite 41 de mandate de presedinte de consiliu judetean, 1.338 de mandate de consilier judetean, 3.187 mandate de primar si 40.311 mandate de consilier local, dintre care 166 de mandate de consilier de sector si 55 de mandate de consilier In Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

 

Votarea se va incheia duminica, la ora 21.00.

 

Consiliile locale si consiliile judetene se aleg pe baza scrutinului de lista, In timp ce primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti si primarul general al municipiului Bucuresti, precum si presedintii consiliilor

judetene se aleg prin scrutin uninominal.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”

Pentru prima data, la scrutinul din acest an, primarii sunt alesi Intr-un singur tur, astfel ca va fi declarat castigator candidatul care obtine cel mai mare numar de voturi.

 

Alegatorii vor primi patru buletine de vot: in judete- cate unul pentru alegerea primarului, pentru alegerea consiliului local, a consiliului judetean si a presedintelui consiliului judetean; in Bucuresti- cate unul pentru alegerea primarului de sector, consiliului local, a primarului general si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

 

Sursa: Mediafax.