Alegeri Locale 2020 Bucuresti, Exit Poll ora 22:45 rezultate partiale: se mareste diferenta dintre Nicusor Dan si Gabriela Firea

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 18 iul 2022, 14:30
Nicusor Dan (independent, sustinut de alianta PNL - USR - PLUS) si Gabriela Firea (PSD)

Cine a castigat alegerile locale 2020 din Bucuresti. Ordinea candidatilor dupa numararea partiala a voturilor: ce spun rezultatele partiale.

Bucurestenii si-au ales astazi primarul general si primarii de sector pentru urmatorii patru ani, dar si membrii consiliilor locale si ai consiliului general. 

UPDATE ora 22:45: CURS Avangarde au dat publicitatii un nou exit poll cu cifre actualizate. Datele arata ca diferenta de voturi dintre Nicusor Dan si Gabriela Firea s-a marit fata de prima varianta. Astfel:

Nicusor Dan: 47.8% voturi
Gabriela Firea: 38.2%

voturi

Exit Poll Ora 21:00. Cum arată primele rezultate parțiale la primăria București

Exit Poll-ul oficial CURS- Avangarde il da castigator pe Nicusor Dan la primaria Capitalei. Iata procentele obtinute de principalii candidati:

Nicuşor Dan- 47,2%
Gabriela Firea- 39%
Traian Băsescu- 8,6%

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vedeti aici cine a castigat primariile de sector din Bucuresti.

Votul s-a desfasurat in conditii speciale din cauza pandemiei de COVID-19, dar nu au fost semnalate incidente serioase pe parcursul zilei. Urnele s-au inchis oficial la ora 21:00 in toate sectiile din municipiul Bucuresti, iar numaratoarea voturilor a inceput.

Ce indicau sondajele de opinie inainte de Alegerile Locale 2020

Ultimul sondaj de opinie realizat inaintea alegerilor locale indica o lupta stransa intre Nicusor Dan si Gabriela Firea. Astfel, potrivit studiului realizat de Novel Research, la cererea PNL, Nicusor Dan ar urma sa primeasca 33% din voturi, in timp ce Gabriela Firea s-ar clasa pe pozitia a doua in preferintele electoratului, cu 30.5% din voturi. Pe locul 3 s-ar clasa Traian Basescu, cu 9% din voturi.

Alti 9% ar urma sa voteze cu alti candidati, in timp ce 18.5% dintre bucuresteni s-au declarat nehotarati la momentul realizarii studiului. Sondajul are o marja de eroare de 3.7% si a fost realizat pe baza raspunsurilor acordate de 840 de persoane.

Cate voturi au obtinut Gabriela Firea si Nicusor Dan la Alegerile Locale din Bucuresti in 2016

La Alegerile Locale din 2016 principalii candidati au fost tot Gabriela Firea si Nicusor Dan.

La acea vreme candidatul PSD Gabriela Firea obtinea mandatul de Primar General al Capitalei cu 246.553 voturi, in timp ce Nicusor Dan, reprezentantul USB, a strans 175.119 voturi. Pe locul trei, la mare distanta, s-a situat Catalin Predoiu, candidat din partea PNL, care a strans 64.186 voturi, urmat de Robert Turcescu, candidat PMP, care a primit 37.098 voturi.

Alegerile locale din 2016 s-au remarcat printr-o prezenta la vot extrem de slaba: doar 33.22%

dintre cei cu drept de vot au fost la urne.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.