Alegeri locale 2020: Peste 500.000 de persoane au votat deja! Cum se desfasoara votul

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 18 iul 2022, 14:40
O persoana voteaza la alegerile locale 2020
Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Deschiderea urnelor la alegeri locale 2020 s-a facut la ora 07:00. Urnele se vor inchide in toate localitatile la ora 21:00.

UPDATE 08:30 Peste 500.000 de alegatori au votat pana la ora 08:30, la o singura ora si jumatate de la deschiderea urnelor.

La alegeri locale 2020 isi exprimasera votul la ora 08:30 peste 2,7% dintre alegatori.

Judetele cele mai fruntase la vot au fost la orele diminetii Arges, Bihor, Dambovita, Dolj, Prahova si Timis.

La ultimele alegeri locale, cele din 2016, si-au exprimat votul 48,44% din numarul total al alegatorilor aflati pe listele electorale, 8.874.432

de persoane. Si in acest an prezenta la vot poate fi una de sub 50% avand in vedere conditiile speciale in care se realizeaza votul, in plina pandemie de coronavirus.

Tariceanu, despre vot: Mi s-a parut foarte bine organizat 

Unul dintre liderii politici care si-au exprimat votul la alegerile locale de astazi este Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE si candidat la Primaria Municipiului Bucuresti la acest scrutin.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Mi s-a părut foarte bine organizat și văd că nu este aglomerație”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la iesirea de la urne.

„Românii să nu mai fie nevoiți între două partide mari care își pasează puterea între ele. Bucureștenii au trăit un sentiment de frustrare, pentru că au fost înșelați în așteptările lor, neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidați. Sper ca cetățenii să fi tras învățămintele necesare”, a mai declarat presedintele ALDE.

Principalele sondaje de opinie realizate inainte de alegerile locale din 2020 aratau o lupta pentru Primaria Municipiului Bucuresti intre candidatul sustinut de PNL si USR-PLUS, Nicusor Dan si candidatul PSD, Gabriela Firea.

Toate sondajele de opinie ii situau pe Nicusor Dan si Gabriela Firea la mare distanta fata de ceilalti candidati. La aceste alegeri pentru Primaria Municipiului Bucuresti mai candideaza fostul presedinte Traian Basescu si fostul premier Calin Popescu Tariceanu. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.