Alertă alimentară! Chipsuri contaminate cu o substanţă periculoasă, retrase de urgență de la vânzare

Author: Alina Petre
Actualizat: 07 feb 2023, 22:47

Alertă alimentară în magazine

Sursa: PixaBay

Este alertă alimentară în magazinele din România, după ce Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui sortiment de chipsuri.

ANSVSA anunță retragerea de la vânzarea a unui sortiment de chipsuri dintr-un mare lanț de magazine din România. Chipsurile erau contaminate cu acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Citește și: Clipe de panică pentru o bătrână din Mehedinți, după ce cățelul ei a căzut într-o fântână. Misiunea i-a emoționat pe pompieri

Chipsuri contaminate cu o substanţă dăunătoare, retrase de urgență de la vânzare

Sortimentul de chipsuri a fost retras de la vânzare din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. ”,  informează ANSVSA.

Acrilamidă este o substanţă potenţial toxică și nocivă pentru sănătate. Acetamidă se formează în mod natural atunci când alimentele care conțin amidon sunt prăjite sau coapte.

Cartofii prăjiți pai, biscuiții, fursecurile, pâinea prăjită, caramelul, carnea prăjită, chipsurile, cerealele glazurate, papanașii, gogoșile, fast-food-ul – toate conțin acrilamidă.

Acrilamida este în mod curent clasificată ca făcând parte din Grupul B2, ce conține cancerigeni umani probabili. Cercetările arată că acrilamida este o neurotoxină care poate leza funcționarea sistemului nervos. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Acesta poate prezenta un risc potenţial pentru sănătatea omului, în cazul în care este consumat frecvent.

Citește și: Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume

Persoanele care au achiziționat produsul sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la magazinele de la care l-au achiziționat, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Clienții sunt îndemnați să nu consume acest produs, să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat. Chipsruile pot fi returnate în baza bonului fiscal până în data 17 martie.”,

mai arată sursa citată.

Lista completă cu loturile și magazinele unde produsele au fost restrase o găsiți AICI.

Citește și: Pensionarii ar urma să primească bani în plus de la stat. Care este categoria de persoane care ar urma să primească 1.500 de lei

 

Taguri:

Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.