Autoritatea Naţional Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a luat decizia de a retrage de la comercializare mai multe sortimente de crenvurști. Românii care au cumpărat produsele sunt rugați să nu le consume, ci să se adreseze Serviciului clienți al magazinului de unde au făcut cumpărăturile.
Ce sortimente de crenvurști au fost retrase de la comercializare?
Pentru a nu pune în pericol sănătatea românilor, Autoritatea Naţional Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că retrage de la comercializare mai multe sortimente de crenvurști.
Este vorba despre crenvurşti Wudy clasic, crenvurşti din pui şi curcan, crenvurşti premium cu brânză/clasic, crenvurşti grill, crenvurşti hot dog Pavo. Astfel, toți cei care au cumpărat aceste produse, indiferent de locul de unde au făcut cumpărăturile, sunt rugați să nu le consume și să le returneze.
„Nordic Import Export distribuitor România al produselor WUDY, fabricantul AIA SpA Italia, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor crenvurști Wudy menționate mai sus, comercializate în România. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție retrăgându-se în mod voluntar toate loturile de crenvurști WUDY din toate punctele de vânzare din România pentru loturile si sortimentele menționate mai jos.
Tot pe site-ul ANSVSA poate fi găsită și lista magazinelor care au comercializat aceste sortimente de crenvurşti.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Cât de periculoasă este infecția cu Listeria Monocytogenes?
Listeria Monocytogenes este o bacterie care în momentul în care ajunge în organism poate provoca o boală numită listerioză. Această bacterie poate să afecteze creierul, membranele măduvei spinării, dar și fluxul sanguin. Infectarea se face, de obicei, prin consumarea unor produse care sunt contaminate cu această bacterie. De evitat sunt produsele fabricate din lapte nepasteurizat, dar și alimentele crude.
Persoanele care prezintă un risc crescut de infectare cu Listeria Monocytogenes sunt femeile însărcinate, bebelușii, persoanele care suferă de diabet zahart, dar și pacienții imunodeprimați. Specialiștii atrag atenția că în sarcină, infecția cu Listeria Monocytogenes este foarte periculoasă, aceasta putând să ducă la avort.
Citeste si: Alertă alimentară! Focar de salmonella, descoperit la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume