ALERTĂ ALIMENTARĂ! Încă un produs a fost retras de pe piață! Ce trebuie să faci dacă l-ai cumpărat?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 29 iul 2022, 11:40
A.N.S.V.S.A a anunțat retragerea de la comercializare a unui sortiment de înghețată
Sursa: canva.com

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Autoritățile au anunțat retragerea de la comercializare a unui sortiment de înghețată. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care deja l-au achiziționat?

ALERTĂ ALIMENTARĂ în România! Specialiștii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) au anunțat că încă un sortiment de înghețată a fost retras de pe piață. Iată de ce s-a ajuns în această situație, ce produs a fost retras de la comercializare și ce trebuie să facă românii care l-au cumpărat din magazine.

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Ce înghețată a fost retrasă din magazine?

O nouă alertă alimentară a fost emisă de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor( A.N.S.V.S.A). Într-un comunicat oficial care se regăsește pe pagina oficială a instituției, specialiștii anunță că mai multe loturi de înghețată TOBLERONE INGHE CIOCO&MIERE 4X100ML au fost restrase de la vânzare. Este vorba  despre loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127. Decizia de a retrage de la comercializare aceste loturi de înghețată a venit după ce s-a constatat că acestea conțin un nivel ridicat de oxid de etilenă, substanță care le poate pune în pericol sănătatea celor care consumă

acest sortiment de înghețată. În comunicatul oficial este precizat faptul că loturile de înghețată  urmează să fie distruse, astfel încât niciun consumator să nu aibă de suferit.

„Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul 17302 TOBLERONE INGHE CIOCO&MIERE 4X100ML, cu loturile: LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127. Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu‐se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de

oxid de etilena. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.”, se arată în comunicatul oficial.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Ce trebuie să facă persoanele care au cumpărat înghețata retrasă de pe piață?

Persoanele care au cumpărat înghețata  din loturile retrase de la comercializare sunt atenționate să nu consume produsul. Cumpărătorii pot alege fie să distrugă înghețata, fie să o returneze la magazinul din care au cumpărat-o, în baza bonului fiscal, până la de 24 august 2021.

„Considerand ca sanatatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image solicita clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga cu amabilitate sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s‐a achizitionat produsul. Este necesara prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data de 24.08.2021.”, au precizat reprezentanții A.N.S.V.S.A.

Nu este pentru prima oară când Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) emite o alertă alimentară cu privire la consumul anumitor sortimente de înghețată. În ultima lună, mai multe produse au fost retrase de la comercializare după ce s-au constatat nereguli în ceea ce privește compoziția acestora. 

Citeste si: ALERTĂ alimentară! Ce s-a aflat despre un aliment cumpărat de milioane de români?