Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, compania a decis mai multe masuri suplimentare si voluntare de autocontrol fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina.
"Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica", precizeaza compania.
Increderea romanilor in siguranta laptelui vandut in magazine a scazut in urma mediatizarii intensive si comunicarii precare pe tema contaminarii cu aflatoxina, doi din cinci consumatori declarand ca nu au mai cumparat lapte de la aparitia primelor informatii, potrivit unei analize a Rogalski Grigoriu Public Relations.
Prima declaratie privind lapte cu aflatoxina a fost facuta in urma cu aproape doua saptamani de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. El a afirmat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost identificate si retrase de pe piata.
Ulterior, ANSVSA a anuntat ca a oprit de la livrare laptele crud produs de ferma respectiva, dispunandu-se verificari in toata tara, de la producatori, la unitati de procesare a laptelui.
De asemenea, ANSVSA a anuntat ca probele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare prezinta suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina, in urma efectuarii analizelor in cadrul laboratoarelor din reteaua sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.( sursa mediafax)