Alertă alimentară - Un produs retras de urgență de la vânzare

Author: Alina Petre
Actualizat: 24 mai 2023, 04:35

Produs retras de la raft

ANSVSA a anunțat, miercuri, retragerea de la vânzare a unui ceai consumat frecvent în diete.

ANSVSA informează că un lot de ceai Matcha a fost retras de urgență de la vânzare . Motivul retragerii este procentajul ridicat de benzo(a)piren și hidrocarburi policiclice.

Acești compuși sunt cancerigeni pentru om. 

Ceaiului Matcha este folosit în curele de detoxifiere și este cunoscut pentru că este un bun antioxidant și are numeroase cu beneficii serioase pentru sănătăte.

Cei care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul cu bonul fiscal pentru a primi contravaloarea acestuia.

Toate detaliile despre produs le găsiți AICI.

Citeste si: Alertă alimentară! Produs consumat vara de toți românii, retras de la vânzare

Înghețată retrasă de la vânzare

ANSVSA anunță  retragerea de la vânzarea  a unui lot de înghețată din mai marile lanțuri de magazine din România. Motivul retragerii este detectarea unor urme de 2-Cloroetanol (2CE).

2-Cloretanol, numit adesea etilen clorhidrina și este un compus chimic dăunător pentru oameni.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Acesta poate prezenta un risc potenţial pentru sănătatea omului, în cazul în care este consumat frecvent.

Persoanele care au achiziționat produsul sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la magazinele de la care l-au achiziționat, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia.

Lista completă cu loturile și magazinele unde produsele au fost restrase o găsiți  AICI.

Chipsuri retrase de la raft

ANSVSA anunță  retragerea de la vânzarea  a unui lot de chipsuri dintr-un mare lanț de magazine din România. Motivul retragerii este prezența urmelor de alcaloizi tropani în făina de porumb.

Persoanele care au achiziționat produsul sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la magazinul de la care l-au achiziționat, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Lista completă cu loturile și magazinele unde produsele au fost restrase o găsiți   AICI.

Somon, retras de la vânzare

ANSVSA a anunțat, marți,    retragerea de la vânzare    a unui lot de somn dintr-un mare magazin din țară. Motivul retragerii este depășirea valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Listeria monocytogenes este o bacterie gram pozitivă care se regăsește frecvent în mediul înconjurător atât la sol, în produsele vegetale, căt și în fecalele animalelor.

Acest germen poate provoca o afecțiune infecțioasă denumită listerioză, care apare în special odată cu transmiterea Listeriei monocytogenes prin intermediul produselor alimentare contaminate cum ar fi laptele insuficient pasteurizat, brânzeturile, carnea insuficient gătită, produse de pescuit, diverse produse alimentare gata pentru consum precum și fructele sau legumele care nu sunt spălate corespunzator înainte de a fi consumate.

Citeste si: Alertă alimentară în magazine! Pește consumat frecvent de români, retras de urgență de la vânzare- Este toxic