Alertă ANSVSA! Aceste sucuri au fost retrase de urgență din supermarketuri. Sunt extrem de periculoase

Autor: Marina Ionescu

ANSVSA a anunțat că există mari probleme cu anumite sucurile. Astfel, acesteavor fi retrase de urgență de pe piață.

Anunțul celor de la ANSVSA în privința sucurilor retrase

Se pare că sucurile Figo conțin oxid de etilenă într-unul din ingredientele folosite la producerea lor.

Specialiștii au avertizat că această substanță poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene.

Citeste si: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Încă un produs a fost retras de pe piață! Ce trebuie să faci dacă l-ai cumpărat?

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros.

Penny, din cauza oxidului de etilenă prezent într-un ingredient al materiilor prime utilizate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de

etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorşi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Citeste si: Noi sortimente de înghețată au fost scoase de pe rafturile din magazine din cauza conținutului excesiv de oxid de etilenă. Lista loturilor contaminate

”Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”,

precizează compania.

Se restituie contravaloarea produselor achiziționate

Reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny au anuțat că producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, deoarece există suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor.

Citeste si: Alertă ANSVSA! Alimente CONTAMINATE în magazine. Toți românii trebuie să țină cont de asta când merg la cumpărături

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, potrivit news.ro, citat de capital.ro.

Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declara că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „ consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

 

Taguri: