Alertă cu bombă în București. Un colet suspect a fost lăsat pe o bancă din Sectorul 1. Ce se afla, de fapt, în pachetul abandonat

Autor: Diana Bostan

Alertă cu bombă în Capitală

Sursa: Pixabay

Autoritățile din București au fost în alertă noaptea trecută, după ce un trecător a raportat la 112 un colet suspect pe Șoseaua Kiseleff din Sectorul 1.

Noaptea trecută, în Capitală, a fost declanșată o alertă cu bombă. Circulația pe Șoseaua Kiseleff din Sectorul 1, ce leagă Piața Victoriei de Arcul de Triumf, a fost complet oprită după ce un trecător a sunat la 112 pentru a raporta un colet suspect lăsat pe o bancă.

Alertă cu bombă în Capitală

Potrivit observatornews, trupele speciale și Brigada Antitero au intervenit rapid pentru a verifica amenințarea, oprind traficul în zonă și redirecționând pietonii către locuri sigure.

Incidentul s-a petrecut la doar câteva sute de metri de sediul Guvernului României, amplificând tensiunea în rândul locuitorilor.

Citește și: El este Romeo, bărbatul mort în Fetești după ce a încercat să-și construiască o bombă artizanală în propria locuință

În urma cercetărilor amănunțite, forțele speciale au anunțat că alerta a fost falsă. Potrivit sursei menționate anterior, coletul suspect nu conținea nimic periculos, ci doar câteva șervețele.

Situația a fost rapid clarificată, iar zona a fost redeschisă traficului pietonal și auto.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Autoritățile nu au reușit să determine cu exactitate dacă persoana care a sunat la 112 a făcut-o în glumă sau dacă a avut intenția serioasă de a semnala o potențială amenințare. 

Alertă cu bombă într-un avion cu destinația Chișinău

În urmă cu câteva zile, autoritățile au primit o alertă cu bombă legată de un zbor ce urma să aterizeze la Chișinău. Avionul a fost redirecționat și a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni.

Potrivit Antena3CNN, zborul 5F535, operat de Mongolian Airways, a aterizat de urgență la București din cauza unei alerte cu bombă. După verificările minuțioase efectuate de autoritățile române, s-a constatat că alarma a fost falsă. În cursul după-amiezii de vineri, pasagerii au fost reîmbarcați, iar avionul a decolat înapoi spre destinația inițială, Erevan, fără alte incidente.

Citește și: Incendiu puternic la un mall din Capitală! Ce se întâmplă cu persoanele din incinta complexului comercial

Informațiile ulterioare au indicat că avionul a fost redirecționat către București deoarece nu a primit permisiunea de a ateriza la Chișinău. Alerta cu bombă a fost primită în timp ce aeronava se afla deja pe aeroportul Otopeni. Autoritățile au intervenit rapid, verificând cu atenție aeronava și bagajele pasagerilor pentru a asigura siguranța tuturor.

" Chișinăul a refuzat să primească aeronava ce venea de la Moscova cu escală prin Erevan, la bordul căreia se aflau participanții la congresul blocului politic moldovenesc 'Victorie', iar aeronava a fost redirecționată spre București", a

fost mesajul transmis de Marina Tauber, deputată a Parlamentului Republicii Moldova, potrivit sursei menționate anterior.