Alertă de călătorie în Liban. MAE le recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie

Autor: Diana Bostan

Alertă în Liban.

Sursa: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a amis duminică, 4 august, o alertă de călătorie pentru cetățenii români din Liban. Autoritățile ”recomandă ferm” ca aceștia să părăsească Libanul.

În contextul escaladării recente a situației de securitate din Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o recomandare de urgență pentru cetățenii români aflați în Liban.

Citește și: Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare

MAE le recomandă cetățenilor români să părăsească Libanul

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile au stabilit un nivel de alertă maxim, 8/9, și recomandă cu tărie evitarea oricărei călătorii către și dinspre această țară.

Citește și: Liderul Hamas a fost ucis în Iran! Ismail Haniyeh a fost victima unei lovituri plănuite de Israel

Într-un comunicat oficial publicat duminică, MAE subliniază riscurile ridicate la care sunt expuși românii din Liban, inclusiv deteriorarea bruscă a situației de securitate și limitarea opțiunilor de transport.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Având în vedere escaladarea tensiunilor în regiune și riscurile imprevizibile care pot afecta securitatea personală și disponibilitatea zborurilor comerciale, recomandăm ferm cetățenilor români să părăsească Libanul cât mai curând posibil”, se arată în comunicat.

Cetățenii români pot cere ajutor la Ambasada României din Beirut

Cetățenii români care se află în prezent pe teritoriul libanez sunt sfătuiți să utilizeze cursele aeriene disponibile pentru a reveni acasă și să se înregistreze la Ambasada României din Beirut pentru a beneficia de suport consular. Detalii de contact pentru Ambasada României includ:

Citește și: MAE a emis o alertă pentru românii care călătoresc în Grecia: Țara se pregătește de primul val de caniculă și există un risc mare de incendii

  • Adresă: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227
  • Website: beirut.mae.ro
  • E-mail: [email protected]
  • Telefon: +961 5 924 849
  • Linie de urgență: +961 76 775 503

De asemenea, cetățenii români pot apela la Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) pentru asistență suplimentară.

Această măsură vine în contextul în care Franța a făcut apel similar către proprii cetățeni, din cauza intensificării conflictelor din regiune, potrivit agenției de presă Reuters. Autoritățile române continuă să monitorizeze situația și vor actualiza recomandările pe măsură ce evoluțiile din zonă se schimbă.