Alertă de explozie la o stație GPL din Bucureşti: 50 de oameni au fost evacuaţi din cauza mirosului insuportabil

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 iun 2024, 00:30

Alertă de explozie la o stație GPL din Bucureşti: 50 de oameni au fost evacuaţi din cauza mirosului insuportabil

 
Sursa: observator/arhiva

La doar o săptămână după explozia din Crevedia, Capitala a fost sub alertă de explozie. Pompierii au intervenit în Sectorul 3 din Capitală, după ce a fost dată o alertă de explozie la o stație GPL care era amplasată ilegal.

Pompierii au intervenit în jurul orei 19:00, după ce au fost semnalate scurgeri de gaze la un robinet al unei stații GPL de pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 al Capitalei.

Pompierii au intervenit de urgență și au izolat perimetrul, iar locatarii de pe o rază de 100 de metri au fost evacuați. 

Mirosul devenea înțepător pe zi ce trece

Pentru a evita o tragedie precum cea de la Crevedia, pompierii au creat o perdea de apă pentru a scădea temperatura de la nivelul buteliei. Ulterior, aceștia au montat un robinet de siguranță peste robinetul inițial. 

Martorii s-au plâns de mirosul neplăcut de mai multe zile.

„Am evacuat o parte din populaţie, inclusiv sala de sport care era în proximitatea acestei locaţii. Cam

50 de persoane evacuate”,
a declarat Irinel Precup, ISU BIF.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Fiica soților care și-au pierdut viețile la Crevedia rupe tăcerea: „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”

Localnicii au fost evacuați

„Ne-a scos afară, au bătut la uşă. Ne-a scos afară din bloc şi ne-au spus că se poate să explodeze”, a spus un locatar.

Două autospeciale au rămas mai multe ore la locul incidentului pentru a fi siguri că situația nu va degenera.

„După mai bine de 6 ore, cei 3.000 l de gaz GPL au fost mutaţi din rezervor în cisterna, pericolul a fost eliminat iar oamenii s-au întors în locuinţe”.

Citește și: Încă o victimă a exploziei de la Crevedia. Un bărbat care avea arsuri pe 95% din suprafața corpului a decedat la spital

Se pare că staţia din Sectorul 3 nu funcționa legal. A fost închisă în urma cu 3 zile, după un control tehnic, deoarece era poziționată ilegal, mult prea aproape de un bloc de locuinţe. 

Explozia de la Crevedia rămâne în continuare o adevărată tragedie. Trei persoane au murit, două sunt încă în stare gravă, iar alte zeci sunt rănite și se află în prezent în spitale pentru îngrijiri medicale. Locul scenei este unul de-a dreptul apocaliptic.