Alerta de gradul 0 in Romania! Un pacient, suspect de Ebola, din Galati, a fost trimis in Capitala

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:53

Omul s-a intors, recent, din zona Africii si, la scurt timp dupa revenire, a inceput sa se simta rau.

Starile de slabiciune si de febra puternica i-au facut pe medicii galateni sa intre in alerta si sa-l expedieze, cu masuri stricte, direct la Institutul Victor Babes!

Zeci de medici din doua orase au intrat in alerta! Odata ce pacientul s-a prezentat la spitalul din Galati, intreaga suflare medicala a stat ca pe ace. Barbatul s-a intors in urma cu cateva zile din Africa, iar simptomele au aparut la scurt timp de la revenirea in tara.

Stari de rau, greata, varsaturi, dureri de cap, toate i-au facut pe medici sa se gandeasca la ce e mai rau! Insa, in istoricul medical al pacientului mai exista o problema: malaria. „ Pacientul, si pe biletul de iesire scrie, ca este la al optulea episod de malarie. Pacientul a luat tratamentul pentru malarie 8 zile cu Malarone. El sustine, insa, ca simptomele de acum nu sunt la fel cu simptomele de la celelalte episoade.

Pentru ca nu stiau exact cu ce se confrunta, medicii din Galati au decis sa-l trimita, de urgenta, in Bucuresti. Barbatul de 33 de ani a fost luat imediat in primire de cadrele de la Babes, insa, testele medicale si analizele sunt inca in desfasurare, iar, deocamdata, nu se stie nimic concret.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Desi nu au descoperit inca boala care ii macina organismul barbatului, medicii din Capitala au stabilit, insa, cu certitudine un lucru- nu are Ebola.

Astazi, se asteapta restul analizelor medicale si, in functie de acestea, se va putea stabili si un tratament.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.