Alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență la spitalul din Iași, după ce au fost semnalate degajări de fum la etajul 1.
Citeste si: Cine este tânărul care a murit carbonizat într-o mașină cuprinsă de flăcări, în Iași: „Era cel mai bun om”
Alertă de incendiu la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași
În urmă cu puțin timp s-a anunțat o alertă la Spitalul Clinic de Copii Sf. Maria din Iași. Printr-un apel la numărul unic de urgență 112 s-a sesizat faptul că la etajul 1 al unității medicale s-au înregistrat degajări de fum, potrivit BZI.
Au fost evacuați 50 de copii și 150 de persoane adulte, transmite ISU Iași, iar cauza incendiului este în curs de stabilire a transmis ISU Iași.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Fumul a fost degajat de un sistem de ventilație, a transmis un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași.
„Nu am văzut flacăra. Am întrebat și managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilație. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat șef lucrări dr. Solange Tamara Roșu – medic șef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.
Incendiu la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași în 2021
Nu este primul incident de acest gen care se petrece la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. Un incendiu a izbucnit, tot în luna iunie a anului 2021, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. 31 de persoane au fost evacuate.
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.
„Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu reaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incendiu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători, iar persoanele evacuate preventiv au fost realocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”, potrivit sursei citate.