Alertă de la ANM! Prognoza meteo: vremea se schimba radical. Ce se intampla in urmatoarele doua saptamani

Author: L.S.
Actualizat: 17 dec 2019, 09:00

Alertă meteo de ultimă oră! Specialiștii au făcut un anunț care afectează toată România.

Cum va fi vremea, dar și când vom avea prima zăpadă din această iarnă.

Vremea se schimbă radical

În Banat, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel încât la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade și a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere din data de 20 decembrie.

În Crișana, până în data de 22 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a căror medie se va situa, în general, între 13 și 15 grade și minime, în medie, între 3 și 6 grade. Din data de 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice peioadei.

Media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 21…29 decembrie.

Și în Transilvania va fi cald. În prima săptămână de prognoză media maximelor termice nu va avea variații importante și va fi de 10…12 grade, iar a minimelor va crește treptat, de la -4…-3 grade în prima zi, până la 2 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, maximele termice vor ajunge până la 2 grade la finalul intervalului, iar minimele până la -5 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 20 decembrie.

În Maramureș, îână la finalul primei săptămâni de prognoză media maximelor termice se va situa între 11 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade.

Apoi se va răcori treptat, astfel încât în ultimele zile din interval vor fi temperaturi maxime care în medie vor atinge doar 3…4 grade și minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Din data de 20 decembrie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Citeste si: Prognoza meteo pe o luna. Vremea, 9 decembrie 2019- 6 ianuarie 2020 pe saptamani

Citeste si: Prognoza meteo decembrie 2019. ANM anunta cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

În Moldova, până de Crăciun vremea va fi caracterizată, în general, de valori termice mult mai ridicate decât în mod normal în acea perioadă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Ulterior se va răci treptat, cu aproximativ 4…5 grade, până la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 decembrie.

În Muntenia, până pe 24 decembrie vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în acea perioadă; media temperaturilor maxime va fi de 12…15 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între 2 și 4 grade. Va urma o perioadă în care temperaturile vor începe să scadă treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -1…0 grade. Trecător și pe arii restrânse, după data de 20 decembrie, în unele zile vor fi ploi slabe.

În Oltenia, până de Crăciun vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 10…13 grade și minime, în general, între 1 și 4 grade. Din 26 decembrie se va răcori ușor și treptat, iar în ultimele zile mediile maximelor de temperatură vor ajunge până la 4…5 de grade, iar a minimelor se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Trecător în unele zile vor fi condiții de ploaie slabă, începând cu data de 20 decembrie.

sursa: capital.ro

Citeste si: Directorul ANM despre cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani: "E foarte posibil să avem fenomene extreme"