Alertă extremă de ploi torențiale în Capitală. Bucureștenii au fost informați printr-un mesaj de tip RO-Alert

Autor: Laura Macovei

Vreme extremă în Capitală, unde au răsunat mesajele de tip RO-Alert. Ploile însoțite de vijelii au lovit Bucureștiului începând cu orele prânzului.

Alertă de vreme extreme în Capitală. Cetățenii au fost sfătuiți să evite pe cât posibil deplasările în tot aceste timp, iar dacă sunt afară, să se adăpostească. 

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi în creștere cu șanse de precipitații în zona Moldovei: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 7 august 2024 în țară

Alertă de vreme extremă în Capitală, marți după amiază

Vântul și ploile au răsunat puternic marți în București. În jurul orei 13:30, cetățenii au primit un mesaj de tip RO-Alert prin care erau informați de condițiile vitrege de vreme care urmează. 

„Alertă extremă. Avertizare meteo COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula peste 25-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, grindină. Perioada de manifestare: între orele 13:35-14:30. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! ISUBIF” scrie în mesajul RO-Alert primit de cetățeni. 

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 5-18 august 2024: Canicula revine în România după două zile cu ploi

Potrivit Inspectoratului pentru situații de urgență București-Ilfov (ISUBIF), vremea extremă va mai persista până la ora 14:30 în Capitală.