Alertă extremă în județul Tulcea, după ce două drone au fost surprinse în apropierea localității Chilia Veche. Locuitorii au fost sfătuiți să se adăpostească în beciuri

Autor: Diana Bostan

Dronele se îndreptau spre municipiul Tulcea, apoi au dispărut de pe radar.

Sursa: Hepta

O nouă alertă RO-Alert a fost transmisă aseară locuitorilor din județul Tulcea, după ce drone rusești au fost detectate în proximitatea graniței cu Ucraina, lângă localitatea Chilia Veche.

Pentru a proteja populația, autoritățile au emis rapid avertizarea, cerând cetățenilor să rămână în case sau să se adăpostească în beciuri. Mesajul RO-Alert a fost trimis în jurul orei 21:00.

Citește și: BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone

Un nou mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea

În urma detectării dronelor, Forțele Aeriene Române au trimis de urgență două avioane F-16 de la baza din Borcea, care au monitorizat mișcarea acestora. Inițial, dronele se îndreptau spre municipiul Tulcea, însă semnalul radar a fost pierdut la aproximativ 12 kilometri nord-est de oraș.

Potrivit observatornews.ro, o altă dronă a fost identificată la 2 kilometri de Lacul Razim, dar și aceasta a dispărut de pe radar la 9 kilometri de localitatea Jurilovca, după ce a trecut aproape de comuna Mihai Viteazu din județul Constanța.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

Citește și: O dronă ar fi pătruns din nou pe teritoriul României! Unde ar fi fost observată

La ora 22:16, autoritățile au transmis încetarea alertei aeriene, iar aeronavele F-16 s-au întors la bază.

Ministerul Apărării Naționale a declarat că nu există indicii că vreuna dintre drone ar fi avut impact pe teritoriul României. 

"Încetarea alertei aeriene a fost transmisă începând cu ora 22 şi 16 minute, iar aeronavele F-16 au revenit pe baza de dislocare. Nu a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național. Structurile cu competențe din Ministerul Apărării Naționale vor analiza datele și informațiile disponibile pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui eveniment.

De asemenea, începând cu dimineața zilei de joi, 24 octombrie se vor efectua cercetări în cele două zone în care au fost pierdute semnalele radar", a transmis Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, citat de sursa menționată anterior.

În cursul dimineții de joi, 24 octombrie, se vor desfășura investigații în zonele în care au fost pierdute semnalele radar, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.