Libanul a lansat 40 de rachete spre nordul Israelului. În replică, armata israeliană a atacat mai multe clădiri folosite de Hezbollah. MAE recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 apr 2024, 00:07

Alertă în Israel! Libanul a lansat, vineri, 40 de rachete Katiusa asupra Israelului. În timp ce SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu, pe fondul amenințărilor Iranului. Iată ce mesaj a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE) către cetățenii români.

Libanul a atacat, vineri, cu 40 de drone nordul Israelului. Israel a răspuns cu atacuri asupra mai multor clădiri folosite de Hezbollah. Anterior, Casă Albă a transmis că amenințările unui atac iranian împotriva Israelului sunt „credibile”. La începutul acestei săptămâni, Iranul a avertizat SUA să nu se amestece în conflict, pentru că, în caz contrar, forțele americane din regiune vor fi atacate.

Libanul a lansat 40 de rachete spre nordul Israelului

Armata israeliană susține că aproximativ 40 de rachete au fost lansate vineri, 12 aprilie, din Liban spre nordul Israelului, potrivit publicației Times of Israel. Unele dintre ele au fost interceptate, în timp ce altele au lovit zone deschise sau au căzut în Liban, mai precizează sursă citată mai sus. Însă nu s-au înregistrat răniți în urmă atacului lansat de Hezbollah.

La începutul acestei săptămâni, Iranul a transmis un mesaj de avertizare către administrația Biden, să nu se implice în luptele dintre Israel și Iran, pentru că, în caz contrar, armata americană din regiune va fi

atacată, potrivit Axios.

„SUA intenționează să facă tot ce este posibil pentru a se asigura că Israelul se poate apăra”, a spus și John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casă Albă, potrivit digi24.ro

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Armata israeliană a atacat mai multe clădiri folosite de Hezbollah

La scurt timp de la atacurile lansate de Iran asupra Israelului, armata israeliană a răspuns cu atacuri asupra mai multor clădiri folosite de Hezbollah, unde se adunau agenți, în Ayta ash-Shab, în sudul Libanului.
De asemenea o altă clădire ce aparținea grupării teroriste din Taybeh a fost lovită. Și totodată armata israeliană a subliniat că a bombardat și locurile de unde Hezbollah a lansat atacurile.

Între timp, SUA a mutat un portavion pentru a descuraja Iranul. Portavionul USS Dwight Eisenhower se îndreaptă spre nord prin Marea Roșie, în direcția Israelului, într-o demonstrație de descurajare din partea administrației Statelor Unite ale Americii. Portavionul ar urmă să intercepteze rachete și drone lansate de Iran.

MAE recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj cetățenilor români prin intermediul căruia i-a îndemnat să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban şi Iran, în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Totodată MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriile țărilor Israel, Palestina, Liban şi Iran să fie precauți și să se informeze din surse oficiale cu privire ceea ce se petrece și să respecte cu strictețe recomandările și instrucțiunile autorităților locale.

Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste țări sunt disponibile pe pagină de internet a MAE- https://www.mae.ro/travel-alerts.