Această terapie de deprivare androgenică (ADT) suprimă hormonii masculini şi este utilizată în tratamentul pentru cancer de prostată aflat în diferite stadii, fiind administrată sub forma unor injecţii sau implanturi, tablete sau prin intervenţie chirurgicală.
Cercetarea, cel mai amplu studiu pe această temă realizat în Statele Unite, a monitorizat aproape 155.000 de bărbaţi cu o vârstă medie de 74 de ani şi a ajuns la concluzia că cei care au primit acest tratament prezintă un risc cu 20% mai ridicat de a dezvolta oricare dintre formele de demenţă.
Studiul a pus totodată în evidenţă un risc cu 14% mai ridicat de apariţie a bolii Alzheimer în comparaţie cu bărbaţii care nu au primit terapia ADT.
La studiu au participat persoane cu vârsta peste 66 de ani, diagnosticate cu cancer de prostată localizat sau în stadiu avansat în perioada 1996-2003. Cercetătorii au realizat o nouă evaluare a pacienţilor în 2013, după o perioadă de monitorizare de cel puţin 10 ani după stabilirea diagnosticului.
citeste continuarea pe evz.ro
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Amenzi uriaşe pentru cei care locuiesc la bloc! NU E O GLUMA! Legea este extrem de dură
Citeste si: FOTO Adelina Pestritu s-a casatorit! Unde s-a intamplat si ce nume are acum vedeta