Alerta in Suceava din cauza gripei porcine! virusul A(H1N1) a ucis peste 100 de oameni, peste granita, in Ucraina

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:05

Autoritatile au instalat un punct sanitar in Vama Siret, dupa ce doua cazuri suspecte s-au inregistrat si la noi.

O  suta de oameni morti de gripa porcina.  Epidemia inchide scolile, mastile de protectie au devenit accesoriu obligatoriu pe strada. Este tabloul terifiant al tarii care are granita cu Romania. Autoritatile din nordul Romaniei sunt in alerta. Gripa porcina din Ucraina poate fi un pericol si pentru noi.

Toate persoanele care intra in tara sunt consultate de medicii care trebuie sa stabileasca daca prezinta sau nu simptomele gripei.

Pe cat de mare este temerea autoritatilor, pe atat de putin par sa fie afectati oamenii, care trec granita la vecinii ucrainieni fara sa se gandeasca macar ca s-ar putea imbolnavi.

In judetul Suceava s-au distribuit 11.000 de doze de vaccin. Au fost vaccinati toti elevii, dar si angajatii din institutiile publice pentru a stopa aceasta raspandire. Personalul din vama a fost si el vaccinat preventiv. Medicii spun ca vaccinarea este modalitatea prin care oamenii se pot apara.

Vaccinul antigripal protejeaza si impotriva A(H1N1), cunoscut drept „virusul gripei porcine” si care, incepand cu anul 2009, a devenit unul sezonier.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Febra mai mare de 38 de grade Celsius, senzatia de oboseala,  durerile de cap si tusea uscata sunt doar cateva din simptomele care ar putea diagnostica gripa.

Cei mai expusi pericolului sunt copiii, batranii si bolnavii cronici, care odata ce au contractat virusul ar putea dezvolta complicatii precum pneumonia.